Đukić: Spremni smo za Plzenj!

Večernje novosti

TRI pobede, remi i dva poraza učinak su Partizana tokom 16-dnevnih priprema na Kipru. Rezultati u test-mečevima nikada nisu bili pravo merilo onoga što se dešavalo kasnije u takmičarskim utakmicama, pa tako i šef struke crno-belih Miroslav Đukić prilikom sumiranja ostvarenog gleda mnogo šire od suvog rezultata.

– Najveći plus je zajedništvo ekipe, mi smo tim. Ovde smo gde jesmo sa rezultatima zahvaljujući čvrstoj homogenoj ekipi i napredujemo iz dana u dan. Svaki pojedinac daje svoj doprinos, videli smo u 16 dana rada i druženja, nije bilo nijednog povišenog tona i problema, radilo se profesionalno. Ova ekipa ima velike mogućnosti. Mladi igrači su iskoristili šansu i teraju starije na boljitak.

Partizan je ove zime angažovao četvoricu novajlija (Ivanović, Urošević, Vakulko i Zdjelar) i na njihovu adresu su otišle samo pohvale.

– Urošević je odigrao zaista odlično, on je u defanzivi dao čvrstinu. Igra u napadu mu je zaista dobra, sa odličnim centaršutem. Đorđe Ivanović se muči, nije navikao na ovakav način i intenzitet rada, ali on ima veliki potencijal i iz dana u dan ulazi u sistem. Vakulko je mlad, veoma talentovan. Videli smo i danas da ima potencijal, tehnički je doteran, sa dobrom fudbalskom vizijom. Napreduje iz dana u dan. Zdjelar je ozbiljan igrač, takmičar, stabilan, taktički dobro obučen, on polako već izrasta u lidera ekipe na terenu.

Prvi meč protiv lidera češkog prvenstva u šesnaestini finala Lige Evrope na programu je već u četvrtak.

– Mislim da smo spremni za Plzenj, imali smo adekvatne protivnike. Terali su nas na intenzitet na koji će nas terati Plzenj. Videli smo šta nas očekuje, ulazimo u dobroj formi u te utakmice. Najbitniji smo mi, a ne Plzenj. Mi ćemo ih analizirati, znamo kako igraju, ali nećemo se prilagođavati.

Ekipa bi u nastavku sezone trebalo da bude jača i pored odlaska jedne od “žile kucavica” tima, Evertona Luiza

– Zadovoljan sam ekipom, i ovom sada i onom jesenas. U ovom momentu imamo stabilniji sastav, sad znamo šta nas očekuje. Onda nismo znali šta nas očekuje sa Đurđevićem i Leonardom. Imali smo problematičnu situaciju šta će se desiti. Sada je čisto i nema nepoznanica.

NISAM ZA VEŠTAČKU FRKU

JEDNA od najvećih zamerki na Đukićev račun tokom jeseni je stigla zbog njegove mirnoće prilikom vođenja ekipe.

– Nisam od onih trenera koji se deru pored terena. Ne mogu da stvaram veštačku frku kad nema potrebe. Mogu da vičem kad nešto ne urade dobro, a bespotrebno vikanje je odraz nemoći. To su zdravi edukovani momci koji rade šta se dogovorimo. Imamo zdrav odnos i atmosferu. Svi se respektujemo, jedni druge poštujemo i imamo predan rad, a tu dranju nema mesta.

NA KIPRU 3-1-2
PARTIZAN – Gornjik 0:0
PARTIZAN – Liberec 1:2
PARTIZAN – Ermis 4:0
PARTIZAN – Teplice 2:0
PARTIZAN – Lijepaja 0:1
PARTIZAN – Šahtjor S. 2:1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *