Đukić, ipak, ima obeštećenje!

Mondo sport piše…

Miroslav Đukić je i dalje trener Partizana, ali njegov status još nije rešen. Generalni direktor Miloš Vazura potvrdio da postoji obeštećenje od 600.000 evra u slučaju prevremenog raskida ugovora.

Đukić, ipak, ima obeštećenje!Foto: MN Press

Jedna od najupečatljivijih konferencija za medije trenera Partizana Miroslava Đukića bila je ona početkom marta ove godine kada je, mimo svojih manira, “sunuo vatru” i verbalno opaučio novinare zbog pisanja o tome kako ima odštetnu klauzulu od 600.000 evra.

Laž, laž, laž, ne postoji klauzula od 600.000 evra. Svako ko je to napisao je prevarant. Mnoge stvari koje se provlače po novinama nisu istinite. Pretpostavljam da je klub radio svoje stvari, koje treba da radi. Ali, postojale su mnoge stvari koje su neverovatne. Mnogo su mi zasmetale stvari, recimo u mnogim medijima se pojavila suma od 600.000 evra, to je tačno namešteno da se ide na mene u ovoj državi gde je plata 300 evra. Vi nekome zalepite da nekome treba isplatiti 600.000 evra. Kako nekome da u Srbiji oklevetate? Tako što nekome zalepite da treba da dobije 600.000 evra. To je bezobrazno, džukački i dripački. Ili oni naslovi tipa: ‘Đukić odlazi milom ili silom’“, rekao je tada Đukić, ističući da ne namerava da podnese ostavku na mesto trenera prvog tima.

Tada je dao i onu, sada već čuvenu izjavu o “dripcu iz jebenog Štitara”.

Ja sam rođen u jebenom Štitaru, nisam odrastao u lepoj i sunčanoj Valensiji, i isti sam dripac kao i vi! Taj zemljani put u jebenom Štitaru me je naučio mnogo toga i nemam problem da sve ovo kažem u lice bilo kome“.

Đukić je tada dobio podršku uprave koja je optužila medije da se plasiraju neistine.

Različiti medijski pokušaji kratkonaslovnih nosilaca provereno neistinih vesti, licemerna vajkanja kvazikandidata za mesto trenera Partizana… a sve u cilju da se FK Partizan degradira“, pisalo je u saopštenju Partizana.

Tada se Đukiću “drmala stolica”, ali je ostao trener.

Kraj sezone doneo je nove razgovore o statusu Đukića. Upravni odbor je u ponedeljak sastančio, bilo je burno, lomila su se koplja. Đukić je ostao trener, ali nije izvesno da će i ostati trener do početka nove sezone.

ĐUKIĆ DANAS KOD VUČELIĆA

Miroslav Đukić danas bi trebalo da se sastane sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, a potom i sa predsednikom kluba Miloradom Vučelićem.

Zanimljivo je, međutim, da je potvrđeno da klauzula, odnosno obeštećenje za Đukića postoji i da iznosi 600.000 evra.

Miroslav Đukić ostaje trener Partizana. Poznato je da sa njim imamo ugovor na još godinu dana. Analiza sportskog direktora Ivice Ilieva bila je dovoljna da donesemo odluku da nastavimo saradnju sa trenerom. Jer, u slučaju raskida saradnje, Partizan je bio u obavezi da mu isplati čak 600.000 evra“, prenela je “Politika” reči poslovnog direktora Partizana Miloša Vazure.

Tekst pruzet sa portala : Mondo sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *