Đukić: Imamo velike ambicije u Evropi

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da njegova ekipa i ove sezone ima velike ambicije u Ligi Evropa i da će učiniti sve da pređe prvu prepreku, Rudar iz Pljevalja u prvom kolu kvalifikacija.
“Počinjemo evropsko putovanje u Nikšiću protiv Rudara, znamo da će biti težak meč, ali sigurno je da ćemo učiniti sve da prođemo dalje. Imamo zaista velike ambicije u Evropi, imamo dobru ekipu i učinićemo sve da ovde napravimo dobar rezultat”, rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Nikšiću.
Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 20.15 u Nikšiću protiv Rudara iz Pljevalja, prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
“Cilj je da, kao prošle godine, preko Crne Gore stignemo do Evrope. Prošle godine smo igrali protiv Budućnosti, napravili smo odličnu sezonu u Evropi i nadamo se da će i ove godine biti tako. Ovo je prelepo takmičenje, daje prestiž i afirmaciju igrača i sve ćemo učiniti da ponovimo uspeh”, naveo je on.
Na pitanje da li je od bivšeg člana stručnog štaba Andrije Delibašića dobio informacije o Rudaru, Đukić je odgovorio odrično i naveo da su odgledani snimci utakmica pljevaljskog tima sa Zlatibora.
“On je naš dragi prijatelj, došao je da nas poseti, sa drugih strana smo dobili informacije. Znamo da neće biti nimalo lako, promenili su trenera, očekuje nas težak meč. To je ekipa koja ima dobre tranzicije, defanzivnu čvrstinu i brzim kontranapadima će pokušati da nas ugrozi”, rekao je on.
Upitan da otkrije sastav ekipe, Đukić je rekao da to ne radi pre nego što ga ne saopšti svojim igračima.
On je naveo da pritisak u Partizanu uvek postoji, pošto se u svakoj utakmici traži maksimum.
“Moraš da budeš pripremljen na Partizan. Mi smo spremni, mislim da imamo kvalitet da ponovimo i poboljšamo rezultat od prošle godine. Ulazimo sa velikom željom i velikim ambicijama da napravimo ozbiljne stvari jer mislim da imamo ozbiljnu ekipu”, rekao je Đukić.

Izvor : Beta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *