Đukić ima dva nova pomoćnika, ko još dolazi od igrača, ko napušta Partizan?

Sportske net pišu…

Trener Partizana misli da će biti lakše ove sezone na pripremama. Bez petorice, ali se ne zna gde je Suma.

Đukić ima dva nova pomoćnika, ko još dolazi od igrača, ko napušta Partizan?
Partizan je počeo pripreme za novu sezonu, Miroslav Đukić kaže da je tim sada u mnogo boljoj poziciji nego prošle godine. Neki igrači su opravdano odsutni, ali se ne zna šta je sa Sejdubom Sumom.

Prošlo je tek 15-ak dana od kad smo se poslednji put videli. Odmorio sam se dovoljno, pripreme počinjemo sa velikim ambicijama i željama da ispunimo ciljeve Partizana“, rekao je Đukić novinarima.

Počinjete pripreme u jeku prelaznog roka, ne zna se ni sastav u kome ćete raditi.

To su problemi sa kojima se Partizan sreće svake godine, ali mi imamo kostur. Nadovezuju se neke stvari, imamo kostur, trenera, dosta starih igrača, postoji način rada igrača, postoje automatizmi u ekipi. Brzo treba da dođe nadogradnja. To je bitna stvar koju nismo imali prošle godine, jer je bio nov trener, novi zahtevi. Prošle godine smo potrošili mnogo vremena na ovo, sada od početka možemo da krenemo kako treba“, rekao je Đukić.

Partizan je doveo dvojicu napadača, Nemanju Nikolića i Rikarda Gomeša, u kojim linijama još dolaze pojačanja?

Doći će desni bek, treba da dođe centarhalf, a zavisi i od odlazaka, pa ćemo nadomeštati u hodu. A ko odlazi? Ne znam, znate kako je to u fudbalu, nikada ne znate. Ove godine je specifično, jer mnogi klubovi čekaju da prođe Svetsko prvenstvo, što će produžiti prelazni rok, rekao je trener Partizana.

Tu su i novine u stručnom štabu, Đorđe Pantić i Žarko Lazetić.

Đorđe Pantić menja Jovšu (Nemanja Jovšić, trener golmana u reprezentaciji Srbije) koji je na Svetskom prvenstvu, dok Lazetić menja Delibašića (koji počinje samostalnu karijeru)“, objasnio je trener.

Marko Janković je dobio sedam dana više odmora zbog reprezentativnih obaveza, javiće se timu u subotu.

Danilo Pantić takođe nije tu, a trener je rekao da će “što pre rešiti sa Čelsijem” i priključiti se ekipi. Vladimir Stojković je sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu.

Stojke je bitan šraf kod nas, svojim iskustvom i mirnoćom donosi mnogo pozitivnih stvari za ekipu. Nadam se da će što duže proći sa reprezentacijom. Sigurno će nam nedostajati, ali je potrebniji reprezentaciji u ovom trenutku. I njemu moramo dati mini-odmor kada reprezentacija ispadne, nadam se posle finala“, kaže trener.