Đukić: Igraćemo bolje, brže, tečnije…

Miroslav Đukić dan pred prozivku i početak priprema za prolećni deo sezone zrači optimizmom, spreman da ideji decenijama prisutnoj u Humskoj pridoda epitet – realizovane: Partizan sa odbranom trofeja na domaćoj i dodatnim iskorakom na međunarodnoj sceni!

Treneru crno-belih, očigledno dobro raspoloženom posle uživanja s porodicom u praznicima, širi osmeh konstatacija: Parni valjak, sudeći po 2007, bolje igra u drugoj polusezoni s njim na klupi.

– Očekujem veliki boljitak u odnosu na jesen: gradivo je savladano, sledi obnavljanje. Igraćemo bolje, brže, tečnije, jednostavnije! U igračkom kadru imamo kapacitet da se popravimo – tvrdi Miroslav Đukić, u predvečerje okupljanja u „Zemunelu”.

Zimska pijaca je otvorena: crno-beli su do sada angažovali jedino Slobodana Uroševića iz kruševačkog Napretka. Za boru na čelu, ili…?

– Partizan već ima okosnicu i ne treba da nas boli glava. Naravno, pokušaćemo da se ojačamo, ako neko ode – nadomestićemo. Dokazali smo i jesenas: koga nema – bez njega se može. Prelazni rok odradićemo kontrolisano, uz opasku – voleo bih da svi igrači prođu pripreme.

Đukić naglašava:

– Moramo da pravimo igrače, dovodimo dvojicu – trojicu stranaca s namerom da prave razliku. Nikako da budu isti kao domaći!

Šef struke srpskog prvaka odavno je zagledan u rivala u šesnaestini finala Lige Evrope: češku Viktoriju.

– Mi smo Partizan i moramo da razmišljamo pobednički, nema zadovoljavanja postignutim: sezona je vrhunska zato što smo… Moramo to da radimo svake godine!

Naročito ga je obradovalo saznanje da će Parni valjak Viktoriju da ugosti pred punim tribinama:

– Red je da već jednom naučimo lekciju: da pravni tim ne bude protagonista, već mi – stručni štab i igrači. Civilizovan smo narod, zašto Evropa da nam deli packe? Budimo primer.

Miroslav Đukić očekuje berićetnu 2018:

– S verom u – nas! Pripremamo isto utakmicu protiv Plzenja kao što bismo protiv Mančester sitija. Ako mi budemo pravi… Hoćemo da napravimo stabilan Partizan, za ponos i sreću.

Tekst : Sportski žurnal