Divac: Vanja će biti NBA igrač!

Sakramento Kingsi odabrali su trojicu igrača na NBA draftu održanom u noći između četvrtka i petka.

Kao 40. “pika” izabrali su Džastina Džejmsa, beka sa koledža Vajoming. Njujorkovog plejmejkera sa Virdžinije Kajla Gaja dobili su trejdom sa 55. “pika”, a srpskog beka Vanju Marinkovića uzeli su kao 60. “pika”.

Vlade Divac, prvi operativac Sakramenta, vukao je te poteze i veoma zadovoljan posle drafta izašao pred novinare.

“Jako samo srećni smo jer možemo da poželimo dobrodolicu Džastinu, Kajlu i Vanji u porodicu Sakramenta. Bilo je srećno veče za nas i uzbuđeni smo što smo dobili takve košarkaše, koji odgovaraju našem stilu košarke. Srećan sam zbog budućnosti Kingsa”.

Potom je govorio pojedinačno o igračima, a Vanju Marinkovića predstavio je veoma lepim rečima, uz podsećanje na to da je mnogo NBA košarkaša poteklo iz Partizana.

On je jedan od najvećih talenata iz Evrope. Znam ga odavno. Dolazi iz veoma dobrog košarkaškog programa, Bogi (Bogdan Bogdanović) je došao odatle, mnogi NBA igrači došli su iz tog programa i veoma sam uveren sam da će biti NBA igrač. Ima dobar šut, košarkašku inteligenciju…“, izjavio je Divac.

Погледај слику на Твитеру

Погледај слику на Твитеру

NBA TV@NBATV

The @SacramentoKings select Vanja Marinković with the No. 60 pick in the 2019 #NBADraft!16906:39 – 21. јун 2019.42 људи прича(ју) о овоме

Izvor Mondo sport