Dimitrije Rističević: ” Jako teška situacija”

Posle utakmice u Kragujevcu, pitali smo kapitena crno – belih, reprezentativca Dimitrija Rističevića za njegovu ocenu situacije u kojoj se klub nalazi:

“Situacija je jako teška. Superliga počinje, a mi se nalazimo daleko od željene forme. Igrači i stručni štab daju sve od sebe da se sezona završi na pristojan način, ali su uslovi jako teški. Uz dužno poštovanje mlade ekipe Radničkog, mi smo ovaj meč morali da dobijemo mnogo lakše, da smo u formi iz decembra meseca. Posebna priča je, blago rečeno, čudan sudijski kriterijum na našu štetu, koji smo videli večeras. Videćemo šta će biti u sledećim utakmicama, i Valjevo i Šabac i Vojvodina imaju kvalitetne sastave, da ne govorimo o Zvezdi.

Razloga za zabrinutost je mnogo, a osnovni su loša finansijska situacija – potpuna besparica, nemanje bazena za trening i opšta situacija oko kluba. Mladi igrači kao što su naši, se teško nose sa pritiskom koji ove vanredne okolnosti izazivaju. Kup smo osvojili, a za prvenstvo ćemo videti šta će biti. Kontinuitet treninga je veoma bitan. U ponedeljak smo trenirali na Košutnjaku, juče i  danas smo u Kragujevcu, gde ćemo i dali ćemo sutra trenirati, to ni sami ne znamo. 

Ono što nas okuplja i drži zajedno je motiv da pokušamo da odbranimo titulu, ako bude moguće, ali biće jako teško”.

Sledeća utakmica je u subotu protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona. Treba li uputiti poziv navijačima da dođu i pruže podršku?

” Stvarno ne znam. Da je sve ok, ta utakmica bi bila derbi, i naravno da bih pozvao navijače da dođu, pruže nam podršku i uživaju u kvalitetnom vaterpolu. Ovako, ne znam šta da kažem, ne znam koliko smo mi uopšte konkurentni moćnoj ekipi Olimpijakosa.”

VK Partizan se nalazi u situaciji koja je jako teška. Za to vreme, glavni konkurenti za titulu, ekipa BVK Crvena Zvezda se nalazi na pripremama u Egiptu, gde treniraju i spremaju se za Superligu. Partizan svoju prvu sledeću utakmicu igra kao domaćin 11. aprila protiv Vojvodine. Gde će meč biti odigran ostaje neizvesno.