Deset Partizanovih aduta za Balkansko prvenstvo u Plovdivu

Zvanični sajt VK Partizan

Na Balkanskom prvenstvu, čiji će domaćin 25. i 26. avgusta 2018. biti Plovdiv naš Klub će predstavljati 10 reprezentativaca i trener Goran Todorović. Miloš Pavlović će veslati u četverac skulu za kadete zajedno sa Miroslavom Jovanovićem iz Smedereva i Petrom Šavrljugom i Aleksandrom Grbićem iz Crvene zvezde. U četvercu za kadete pored našeg Ranka Samardžije nastupiće i Đorđe Gruber i Nikola Kolarević iz Grafičara i Nikola Stevanić iz Crvene zvezde. Maša Bugarski će se ogledati u skifu za kadetkinje kao i u četverac skulu za kadetkinje u kojem će vesalti Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde i Andrijana Mijailović iz Grafičara.

Veljko Matić, Pavle Lijeskić, Kosta Petković i Marko Đuranović će u Bugarskoj nastupiti u četvercu za juniore u kojem su ove godine osvojili evropsku bronzu na šampionatu Starog kontinenta za juniore u Gravelinu. Njih četvorica će veslati i u reprezentativnom osmercu u kojem će biti i naši članovi Nikola Lončar i Dimitrije Sečujski, Marko Prodanović i Todor Stanković iz Galeba kao i kormilar Miloš Simić iz Grafičara. Anđela Nišević će se za balkanska odličja boriti u dubl skulu za juniorke sa Mašom Bezbradicom iz Crvene zvezde. Njih dve će biti članovi i četverac skula za juniorke u kojem će veslati i Jana Tarabić iz Danubiusa 1885 i Ana Miković iz Palića.

– Svi naši kadetski i juniorski reprezentativci dočekuju maksimlano spremno svoje poslednje međunarodno takmičenje u ovoj godini. Od svih očekujemo da u Plovdivu budu na svom najvišem nivou. U juniorski četverac, koji je osvojio bronzu na Evropskom šampionatu za juniore u Gravelinu, vratio se Kosta Petković koji je propustio planetarni šampionat u Račicama. Mislim da je njegovim povratkom čamac posto brži, a nadam se da će to dokazati u novom međunarodnom duelu sa posadama Rumunije, evropskog viceprvaka i finaliste planetranog šampionata, i Grčke koje će i u Plovdivu biti glavni favoriti za najviši plasman. I juniorski osmerac očekuje težak ispit u Bugarskoj. Nismo imali mnogo vremena za uveslavanje ove posade, ali se nadam da, uprkos tome, možemo da iznenadimo u ovoj disciplini. Maši Bugarski će i ovo takmičenje biti prilika da se dodatno upozna sa međunarondom konkurencijom i da pokaže napredak u odnosu na prethodne regate. Nadam se da će i Anđela Nišević, Ranko Samardžija i Miloš Pavlović u svojim disciplinama pokazati vrednost u oštroj konkurenciji koja nas očekuje na Balkanijadi. Takođe, za sve naše učesnike ovo takmičenje će biti i odlična priprema za najvažniji ispit na domaćoj sceni ove godine, Prvenstvo Srbije. Na njemu ćemo 21. i 22. septembra na Adi Ciganliji pokušati da dođemo do 29. uzastopne titule prvaka države – kazao je trener Goran Todorović.

Pored pomenutih posada pod zastavom Srbije na Balkanskom prvenstvu veslaće i Miroslav Jovanović u skifu za kadete, Petar Šavrljuga i Aleksandar Grbić u dubl skulu za kadete, Nikola Soldatović i Andrija Jevtić u dvojcu za kadete, Miloš Graovac, Milan Ibročić, Jovan Ljuna, Boško Kostić, Igor Martinović, Ognjen Srbinović, Darko Mališić, Vuk Marković i kormilar Miloš Simić u osmercu za kadete, Minja Vizi i Iva Lazić u dubl skul za kadetkinje, Dušan Stefanović u skifu za juniore, Marko Torbica i Slavko Savić u dubl skulu za juniore, Marko Prodanović i Todor Stanković u dvojcu za juniore, Dušan Stefanović, Marko Torbica, Slavko Savić i Ivan Katić u četverac skulu za juniore i Jana Tarabić u skifu za juniorke.