Derbi završen bez pobednika!

Bilo je svega u vaterpolo derbiju na bazenu Banjica, ali su Partizan i Crvena zvezda na kraju odigrali nerešeno 10:10 u utakmici petog kola regionalne vaterpolo lige.

Ujedno je ovo bio i derbi začelja tabele, Zvezda je osvojila prvi bod u sezoni, ali je ostala poslednja i ni posle tri i po godine nije uspela da savlada Partizan, a i crno-beli su i dalje u donjem delu tabele, s tim što su se sada popeli na sedmo mesto.

Partizan je bolje počeo utakmicu, ali je Zvezdi nedostajalo i malo sreće, jer su gosti u prva dva napada pogodili okvir gola. Petar Tomić je otvorio seriju, izjednačio je Veljko Tankosić, a zatim su Miloš Korolija i Aleksandar Andrejević doneli ubedljivu prednost crno-belima. Ipak, raspoloženi Kristijan Šulc nije dao Partizanu da se potpuno odlepi.

Dušan Vasić je doneo Zvezdi izjednačenje na početku druge četvrtine, ali je Partizan odgovori preko Andreja Barača za 4:3. A onda je usledio period utakmice koji je pripao Zvezdi – Miloš Maksimović i Boris Popović doneli su gostima rezultatski preokret. Ali, Danilo Adžić je u finišu prvog poluvremena vratio Partizan u igru.

I treća četvrtina bila je veoma uzbudljiva obeležili su je preokreti. Ton Zvezdinoj igri u ovom periodu ponovo je davao Šulc, koji je dao šesti gol, ali na drugoj strani imao je ravnopravnog takmaca u Adžiću.

U ovom kvartalu valja istaći i veoma dobre role golmana, Mateje Vlahovića iz Partizana i Aleksandra Kralja iz Zvezde. Gosti su još jednom poveli preko Radovića, a onda je najpre izjednačio Aleksandar Radanović, pa je Vlahović odbranio peterac, a vođstvo Partizanu posle dužeg vremena doneo je Nikola Radonjić.

Šulc je i u poslednjoj deonici dao gol, treći na meču, a onda je usledila serija lođih napada na obe strane. A prekinuo ju je Stefan Ilić pogotkom za vođstvo Zvezde od 9:8 na dva i po minuta pre kraja. Ekspresno je uzvratio Partizan preko iskusnog Miloša Korolije.

Isti igrač je doneo i novo vođstvo crno-belima, ali je i Ilić imao spreman odgovor i minut i 11 sekundi poravnao na 10:10. A onda opet drama, na 13 sekundi pre kraja u napadu Zvezde, Tankosić je pogodio prečku, a zatim ni Korolija nije precizan na drugoj strani.

Po tri gola dali su Korolija i Šulc, dok su se Adžić i Ilić po dva puta upisali u strelce.

Foto: MN Press