DERBI NA STARTU SRLS: Partizan dočekuje Metaloplastiku

Zvanični sajt RK Partizan

DERBI NA STARTU SRLS: Partizan dočekuje Metaloplastiku

Prvo kolo, pa derbi! Počinje nova sezona Super rukometne lige Srbije, a rukometaši Partizana će već na startu odmeriti snage sa šabačkom  Metaloplastikom.

Tačno 115 dana prošlo je od poslednjeg zvaničnog meča koji su crno-beli odigrali. Na semaforu je po isteku 60. minuta pisalo: RK Vojvodina – RK Partizan 20:19. Novosađani su pred domaćim navijačima šesti put zaredom postali prvaci države, dok su naši igrači doživeli najteži poraz u sezoni. Nije to bio ubedljiv poraz, daleko od toga. Ali jeste bio jedan od onih posle kojih noćima žališ za propuštenom prilikom i preispituješ svoje mogućnosti. Jer, pri rezultatu 18:18 u ”Slanoj Bari”, zvanični spiker se oglasio uz reči: ”Metaloplastika je u Šapcu pobedila Železničar. To znači da se ovde sada vodi borba za titulu”.

Temperamentni Šapčani nisu dozvolili Nišlijama da u njihovoj ”Zorki” tek tako ”overe” tron. Železničar je ostao bez pehara, a Partizan dobio priliku da sa najmlađim timom u Ligi napravi senzaciju. To se ipak nije dogodilo – crno-beli su kući otišli bez trofeja, sa gorkim ukusom poraza u ustima. Sezonu su završili kao trećeplasirana ekipa, pa im je izmakla i SEHA liga. Samo jedan bod delio ih je od učešća u regionalnom takmičenju.

Tačno 115 dana imali smo da ”zalečimo rane”, sagledamo greške, naučimo lekciju, skupimo hrabrosti da ponovo zaigramo sa istim žarom i usudimo se da uz mnogo više samopouzdanja napadnemo šampionsku titulu. Jer, rekao bi nam Duško Radović da ”nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan”. Ili bi nam poručio da ”onome ko je partizanovac ne treba još mnogo da bi bio srećan”. U to smo se i sami uverili – toliko radosti posle pobede i tuge posle poraza može da donese samo Partizan.

Zato u novu sezonu ulazimo sa najvišim ambicijama. Cilj je trofej namenjen prvaku države i povratak na međunarodnu scenu. Od trona nas dele 32 stepenika, a prvi koji treba preći je Metaloplastika. Slede Mokra Gora, Novi Pazar, Rudar, Obilić… Na putu do vrha nalazi se mnogo prepreka, ali uz podršku sa tribina i veru u pozitivan rezultat sve je lakše. Pozivamo vas da u nedelju od 18 časova bodrite crno-bele protiv Metaloplastike. Jer, ”putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom”.

Kao jedan grla sva – za Partizan!