Dejvid Pik : Dva pojačanja na pragu Partizana

Partizan je po završetku sezone u Superligi već obavio dva velika posla. Obezbeđeno je učešće u Evrokupu na osnovu specijalne pozivnice, a praktično istog dana je potpisan novi ugovor sa Vanjom Marinkovićem, čime je počelo formiranje ekipe za sledeću sezonu.
Navijači sada čekaju sledeće korake, a kako stoje stvari u ovom trenutku, nova pojačanja crno-belih mogli bi da budu Rade Zagorac i centar Uroš Luković.
O njima se, kako rekosmo, već spekulisalo posle eliminacije Partizana u polufinalu Superlige, a ovu temu danas je ponovo pokrenuo poznati košarkaški novinar Dejvid Pik.
On je na Tviteru preneo svoja nezvanična saznanja da su i Zagorac i Luković blizu postizanja dogovora sa crno-belima.
Podsetimo, Zagorac je to trebalo da učini još jesenas, ali je dogovor propao u poslednjem trenutku, posle čega je 22-godišnji košarkaš otišao u Betis iz Sevilje, koji je imao očajnu sezonu i ispao iz ACB lige.
Za to vreme, Uroš Luković je posle odlaska iz Partizana prošlog leta otišao u Mornar i sa ekipom iz Bara ostvario istorijske rezultate – plasman u plej-of ABA lige, samom tim i u Evrokup, kao i titula prvaka Crne Gore.
Naravno, u Mornaru bi želeli da ga zadrže, jer je dao veliki doprinos ovim rezultatima, ali dobro je poznato koliko Luković voli Partizan, pa zaista deluje da crno-beli imaju velike šanse da ga angažuju. Naravno, ukoliko to budu iskreno želeli…
Tekst preuzet sa portala :Sportske net