Deca sa Kosova: Imamo želju da gledamo Partizan (FOTO)

Mondo sport piše…Grupa učenika osnovne škole iz mesta Cernice na Kosovu i Metohiji izrazila želju da uživo gleda Partizan. I evo dece na putu za Beograd…

U jeku nove kosovske krize i “mora” zabrinjavajućih vesti, nešto lepo!

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Branko Radičević” iz Cernice na Kosovu (opština Gnjilane) biće gosti FK Partizan ovog vikenda. Partizan u nedelju igra protiv Dinama iz Vranja na svom stadionu u 17. kolu Superlige Srbije (početak utakmice je u 17 časova).

Cernice je mesto na Kosovu gde Srbi žive u samo JEDNOJ ulici. Okruženi su komšijama Albancima.

Lazar Petrović, koji danas ima 25 godina, bio je nekoliko puta na utakmicama Partizana, ali želja mu je da može da dolazi češće.

“I dan danas imam želju da dođem u Beograd, pogledam utakmice Partizana i reprezentaciju Srbije”, rekao je Lazar u emisiji “Oko” Radio-televizije Srbije, koja je emitovana 19. novembra ove godine.

Inače, u školi danas ima 12 đaka i 15 nastavnika!

Pre 7 godina ekipa magazina “Oko” bila je u tom istom mestu. Lazar je tada bio đak. U međuvremenu je završio školu, upisao Filozofski fakultet i zaposlio se kao nastavnik ruskog jezika u svom rodnom mestu – Cernici.

“To mi je bila posebna želja da mi prvo radno mesto bude u mom rodnom mestu. Ovde me vezuje moje detinjstvo, moji drugovi. Nismo smeli da idemo nigde…”, rekao je Lazar u emisiji koju možete da pogledate OVDE

Sedmoro Srba iz Cernice je ubijeno od 1999. godine. Među njima i tada četvorogodišnji Miloš, sin bivšeg direktora škole… Afrim Zećiri koji je bio optužen za ubistvo, oslobođen je i dan danas se šeta Cernicom…

Kada su čuli želje ove dece i mladića, zaposleni u marketingu FK Partizan pozvali su ih da budu gosti kluba ovog vikenda i evo ih na putu za Beograd.