Danilo Pantić : U Londonu i Humskoj znaju šta želim, jasno je zašto nisam bio na prozivci!

Telegraf sport piše…

Vezista Partizana je dodao i to da je novac za njegov otkup sitnica, možda i dnevni trošak Plavaca

Danilo Pantic, Chelsea FC, FK Partizan

 

Nepojavljivanje Danila Pantića na prozivci Partizana veoma je zabrinuo navijače crno-belih, a briga sigurno postoji i u stručnom štabu osvajača Kupa, koji očekuje da čelnici kluba što pre okončaju pregovore sa Čelsijem.

Jer, radi se o daleko najboljem fudbaleru kluba iz Humske u proteklih godinu dana, igraču koji je donosio prevagu, iako nije igao na poziciji koja mu je prirodna (iza napadača), već defanzivnije u veznom redu.

Tokom tekuće sedmice Partizan bi, u saradnji sa Pantićevim zastupnicima, trebalo da reši situaciju, a značajno pomaže i stav samog veziste, koji nema nameru da napušta Humsku.

– Nisam bio na prozivci, jer imam ugovor Čelsijem i naprosto ne bi bilo profesionalno da se posle isteka pozajmice pojavim u sportskom centru, iako sam to silno žaleo. Zapravo, nadao sam se da će dva kluba rešiti moj status malo ranije i da ću sa crno-belima početi pripreme od prvog dana. Sa nestrpljenjem čekam da se Partizan i Čelsi dogovore, verujem da to neće trajati dugo – kaže za Telegraf.rs Danilo Pantić.

Ko vas, čini se, ne postoji dilema gde biste voleli da nastavite karijeru?

– Ni najmanja, Partizan je moj jedini izbor. Zato sam pomalo i nestrpljiv, ali nadam se da će sve biti u redu, jer i klub i moji zastupnici rade na tome i da će sve tri strane na kraju biti srećne.

Koliko vaša reč znači u pregovorima?

– Znate kako, mogu da kažem svoje želje, kao što i vama kažem i one su jasne kao dan. Znaju ih i u Londonu i u Humskoj, znaju i moji agenti, Ali, profesionalni fudbal ne ispunjava želje, to je ozbiljan posao u kome neke stvari moraju da se poštuju. Ali uvek bude i kompromisa, mora ipak da se oslušne i šta hoće igrač.

Pominju se cifra od šest nula za vaš otkup?

– Ne znam tačno o kojoj je sumi reč, ali sam siguran da taj novac klubu kao što je Čelsi ne znači ama baš ništa. To je za njih sitnica, možda dnevni trošak. Sa druge strane Partizanu i uopšte klubovima sa ovih prostora su to već ozbiljne sume. Zato se nadam kompromisnom rešenju koje će da zadovolji sve tri strane.

Kada očekujete konačan epilog?

– Nadam mu se već tokom ove sedmice. Dogovoreni su sastanci na nivou dva kluba, moji agenti su uključeni u sve to i verujem da će biti sve u redu. Radim trenutno individualno i, ako se kockice slože kako želim, neće biti problem da se priključim saigračima i odmah stavim na raspolaganje stručnom štabu – jasan je Danilo Pantić.

STIGLE PONUDE, ALI IH NE GLEDAM

Dobar glas se daleko čuje, pa su igre Danila Pantića u protekloj sezoni privukle mnoge klubove, što verovatno najviše pravi problem Partizanu. Vezista već ima nekoliko ponuda na stolu, ali, kako sam napominje, ne želi ni da ih stavi u razmatranje.

– Da budem malo neskroman, pa da kažem da postoji nekoliko ponuda, ali sve je to džaba. Rekao sam i menadžerima da mi ih ne pokazuju, jer je moja prva i jedina opcija Partizan! Uživao sam proteklih godinu dana, u klubu, sa porodicom, devojkom. Prosto sam se preporodio u svakom smislu te reči. Nisam ni psihički spreman da ponovo idem u inostranstvo i počinjem sve od “nule” – rekao je Pantić i dodao:

– Hoću da ostanem u mojoj zemlji, u mom klubu gde sam srećan. Biće prilike za nove izazove, ne želim “hleba preko pogače”.

Tekst preuzet sa portala Telegraf sport

Autor (Z. Ivković)