DANILO PANTIĆ : Glava mi se smirila otkako znam da ostajem

Kurir sport piše…

Godinu dana provedenih u matičnom klubu bilo je dovoljno Danilu Pantiću da jednu karijeru sa strmoglavim padom podigne do tog nivoa da se i jedan Fenerbahče pojavio pred Čelsi s višemilionskom ponudom za otkup ugovora.

Na kraju je presudila želja mladog veziste da bar još jednu sezonu provede u Partizanu da bi svima postao jasan njegov povratak vrhunskom fudbalu.

– Mnogo mi je lakše otkako se rešilo pitanje mog ostanka u Partizanu. Bilo je dosta nedoumica, i meni je nametnuto da razmišljam o hiljadu stvari, ali sada mogu mirne glave nastaviti tamo gde sam stao prošle sezone – priča Danilo Pantić.

Crno-belima prvo dokazivanje sledi sutra (20.15) u Nikšiću, gde se u prvom kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope sastaju s pljevaljskim Rudarom.

– Četiri kola su pred nama, ići ćemo dosta težim putem nego prošle godine, ali moramo igrati i pokušati da se nametnemo protivnicima kako god se oni zvali. Iskreno verujem u svoj tim, mislim da zaslužujemo kvalitetom da se takmičimo u Ligi Evrope. Ne osećam neki pritisak zbog toga što navijači očekuju da ponovimo uspeh iz Evrope od prošle sezone. Moramo dati svoj maksimum na terenu, pa ako zaslužimo igrama, bićemo opet u jednoj od grupa.

Trener Miroslav Đukić je koristio Pantića kao zadnjeg veznog i ofanzivnog igrača, najbližeg špicevima.

– Prednost moje pozicije kad igram po levoj strani jeste ta što sam bliži protivničkom golu. Mislim da mi ona više odgovara jer mogu da šutnem, isto tako u prilici sam češće da asistiram, nadam se da ćemo svi od toga imati koristi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *