Danilo Anđušić: Trinkijeri može da vrati Partizan u EL, ali potrebna su pojačanja (VIDEO)

Meridian sport piše…

Gost Meridian UŽIVO emisije bio je nekadašnji košarkaš Partizana, UNIKSA, Mege, Vojvodine i Hemofarma, te nekadašnji reprezentativac Srbije Danilo Anđušić.

Sa njim su novinari Meridiana pričali o Partizanu, ponudama Crvene zvezde, reprezentaciji, ali i o ovoj sezoni te njegovim narednim potezima u karijeri, s obzirom da trenutno nema klub. Naravno, osvrnuli su se i na dolazak Andree Trinkijerijau redove crno-belih.

Iznenadio me dolazak Trinkijerija, on je vrhunski trener.Većina ekipa koja sada hoće da menja trenera je imala njega u vidu. Verovatno mu je to izazov, zna se šta je Partizan i on želi da vrati Partizan na stare staze. Lakše mu je jer priča srpski, zbog mentaliteta igrača koji će lakše shvatiti, a već ima autoritet i svi će ga sigurno poštovati„, istakao je Anđušić.

Bilo je i priče o oba navrata kada je igrao za Partizan, s tim da je on istakao da mu je prvi mnogo draži.

Od malena mi je bio san da zaigram za Partizan, otac me je vodio na utakmice u Evroligi. Uzeo sam titulu, dobio sam poziv za reprezentaciju i taj period pamtim po dobru„, naglasio je naš gost, koji se drugog perioda u crno-belom ne seća baš po dobrom.

Ljubav prema klubu me je navela da se vratim. Mislio sam da ću biti prevaga u igri Partizana, da će sve biti dobro i za klub i za mene. Prva, druga utakmica je bila po dogovoru, a onda sam počeo da ne dobijam šansu. Zbog svega toga sam nepošteno stavljen sa strane. Nisam ispoštovan drugi put i to me je povredilo„, naglasio je Anđušić.

Pričao je i o Cedeviti i Situ Alonsu sa kojim je sarađivao, šansama Crvene zvezde u Evrokupu, te ovogodišnjim igrama Budućnosti. A osvrnuo se i na odnos Bogdana Bogdanovića i Duška Vujoševića u Partizanu.

Ja Bogdana znam baš dugo, a razlikuje se od drugih po radnoj etici. Dule je non-stop bio uz njega i usadio mu je radnu etiku do maksimuma i to je nešto što ga je gurnulo još više pored ogromnog talenta„, zaključio je Anđušić.