Danas žreb za Ligu Evrope: Na koga će Partizan?

Mostar, Baku, Ril, Valeta, Skoplje, Đurmi, Toršavn, Gori, Lubin i Podgorica činili su početne stanice Parnog valjka u minuloj deceniji i ako bi se tako posmatralo ne bi bilo iznenađenje da start još jedne evropske odiseje bude u nekoj od država okruženja ili da se crno-beli zapute u fudbalsku zabit na istoku Evrope.

Samo jednom u tom nizu Partizan nije uspeo da preskoči prvu prepreku (poljsko Zagleblje pre dva leta), ali na osnovu spiska potencijalnih rivala u žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope opšti je zakljukak da ne bi smeo da ima problema bilo ko da mu „padne“. A mogući protivnici na današnjem žrebu u Nionu su: Milsami iz Moldavije, Rudar iz Pljevalja, letonska Riga, mađarski Honved i Balzan sa Malte.

Prema svim pokazateljima jedini nepoželji rival iz ove grupe je Honved, koji je pre dve sezone osvojio šampionsku krunu u susedstvu, dok od pomenutih klubova najjači koeficijent ima Milsami, s obzirom da je pre tri leta eliminisao Ludogorec u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor : Mozzart sport