Danas je rođendan Crno-belom ljubimcu

Sećate se Tariba Vesta?

Legenda nigerijskog fudbala, onog talasa zlatnih “orlova” koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1994. godine u Atlanti, danas slavi svoj rođendan, ali se i dalje postavlja pitanje koji.

Navijačima Partizana nije ni bitno, on je doneo ogroman uspeh klubu, odigrao je fantastično mečeve protiv Njukasla 2002. godine u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nakon čega je slobodno mogao da zapeva i stihove pesama Nade Topčagić.

Mateus ga je doveo u redove Partizana, a kružile su i priče da je bio toliko debeo kada je došao u redove crno-belih, da nisu imali dres za njega na promociji. Ipak, igru je imao u malom prstu, bio je jedan od onih najzaslužnijih za ulazak u Ligu šampiona.

Prethodno je igrao Inter, Milan i Kajzerslautern, a Mirčea Lučesku koji ga je trenirao u Interu je govorio o njemu pre sedam godina.

Nisam ga shvatao ozbiljno, nije imao koordinaciju pokreta, jednostavno, bio je sav neartikulisan. Smejali smo mu se često, a naljutio me je kad je bacio Interov dres u Vićenci. Tu je kod mene završio karijeru“, rekao je Lučesku.

“Nemam pojma zašto su ga kupili u Milanu”
, rekao je on.

Žarko Zečević je desetak godina nakon ulaska Partizana u Ligu šampiona sa Vestom, istakao da je Nigerijac stariji 12 godina, odnosno da je imao 40 godina u trenutku kada su crno-beli ušli u Ligu šampiona, a ne 28.

Svakako, svojim zanimljivim postupcima na i van terena je ostao upamćen navijačima Partizana.

Danas mu je rođendan, koji god po redu, neka mu je srećan!

Tekst preuzet sa portala Sportske net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *