“Dan D” za Partizan

Odluku o poslednjem učesniku Evrolige za narednu sezonu putem specijalne pozivnice, već mesecima strpljivo čeka nekoliko klubova. Među njima i Partizan, koji je uložio prilično energije i vremena u kampanju povratka u elitno društvo. Danas je “dan D”, s obzirom na to da je najavljeno da će kancelarija u Barseloni 27. juna obelodaniti kome dodeljuje takozvanu “vajld” kartu.

Crno-beli su već dugo u najužem krugu kandidata, u jednom trenutku nezvanične informacije su ih promovisale u glavnog favorita. Međutim, u završnici utakmice za dragoceno mesto među 18 odabranih glasine su u prvi plan izbacile klubove sa severa Evrope.
Više ruskih izvora objavilo je da će pozivnicu dobiti Zenit iz Sankt Peterburga, što se poklapa sa logikom evroligaških čelnika. Naime, uveliko se pominje da će u sponzorski tim Evrolige ući ruska kompanija “Gasprom”. Prećutni deo ugovora mogao bi da bude treći klub iz te zemlje u Evroligi, uz CSKA i Himki. U opticaju su bili i litvanski Ritas i ruski Uniks, ali su vremenom gubili korak za konkurentima.
Partizanovi aduti su tradicija, rezultati u prošlosti i navijači, u “minus” koloni su finansije i atraktivnost tržišta, takođe u bliskoj vezi sa novcem. U današnje vreme, zna se ko najčešće pobeđuje u meču finansijskih i sportskim motiva

Izvor Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *