DALIBORKA DAŠA DELIBAŠIĆ : Od kada znam za sebe, znam da nije bilo dileme – navijam za Partizan !

samo za sajt Volimpartizan.rs-intervju : DAŠA DELIBAŠIĆ

Mnogi od nas su, na Radiju S, čuli za taj glas, ali ne znaju ko se iza njega “krije”.Još manje je poznato da Daša Delibašić, u krugu svojih prijatelja i poznanika važi za, kako i sama kaže, nekog ko ne navija, nego VOLI PARTIZAN.

Uz veliko poštovanje za Vas i zahvalnost na prihvaženom intervjuu , recite nam Dašo, od kada i kako je došlo do toga da počnete navijati za Partizan?
-Od kada znam za sebe, znam da nije bilo dileme – navijam za Partizan. To je ona emocija i onaj žar koji ti usade u detinjstvu. I ponosna sam na to što me niko nije “naterao” da navijam za crno-bele, već sam sama osetila da je to nešto posebno. Moj pokojni deka je bio vatreni navijač Partizana i sećam se da smo zajedno sedeli pored radija i pratili prenose utakmica, nervirali se, navijali…

Jednostavno, kod nas u kući se pratio sport, pričalo se o sportu, podjednako se navijalo za fudbalere, košarkaše, rukometaše, ali I za boksere, atletičare…

” Biti navijač Partizana je stvar kućnog vaspitanja” .Vi imate dvoje sportista u kući tj dečicu koja su se odlučila za kajak kao sport.Međutim, kako se ono kaže, “iz dobro obaveštenih izvora” saznajemo da su potpala pod” loš uticaj drugog roditelja” 🙂 Kako izdržavate u toj neravnopravnoj “kućnoj borbi” ? 🙂
– Hahahahahahahahahaha… To smatram za jedan od najvećih životnih poraza… Ali, još nije gotovo, jer se mlađi sin još nije izjasnio, još je mali. tako da mu oblačim duks na kom piše “volim mamu, ali ne više od Partizana”, puštam mu naše pesme… U celoj toj priči, moram da priznam da su uz mene kad Partizan igra utakmice van domaćih liga, ali tu sam i ja da njima dam podršku. Na derbi idemo zajedno, oni u crveno-belom, ja u crno-belom… Kad smo kod kuće, podelimo se, oni u jednu sobu, ja u drugu… Mislim da je, upravo zbog sina i ćerke, koji su sportisti, bitno da vide u kući da se protivnik poštuje i da uvek treba čestitati pobedniku! Mislim da je sreća što kad je kajak u pitanju nisu bili u prilici da biraju za koga će se takmičiti, jer Partizan, a ne Zvezda, nemaju klub u ovom sportu.

Ne krijete da volite Partizan.U poslu kojim se bavite, u današnje vreme, nije baš “preporučljivo” to isticati 🙂 Jeste li ikada imali nekih problema zbog toga i jel bilo “prekih pogleda” kolega ?
– Radio “S” je jedno vreme prenosio fudbalske derbije i to tako što su utakmicu komentarisale kolege, navijač Partizana i navijač Zvezde. Moram da se pohvalim da sam i ja jednom imala tu priliku 2011. godine. Dobili smo ih 1:0, sećam se da 2 dana posle toga nisam mogla da pričam! Kolega, sa kojim sam radila emisiju “Odašiljač” je “njihov”  , tako da je bilo čarki u program. Sećam se da je, jednom prilikom, na Fejsbuku, neko ostavio komentar tipa “ova njihova ku… grobarska”… Ali se malo prevario. Tog dana me menjala koleginica koja je navijačica ciganska…  !

Koji sport i selekciju Partizana najčešće pratite i ima li do sada neko od sportista Partizana, za koga možete reći da Vam je najomiljeniji ?
– Sticajem okolnosti, počela sam da pratim veslanje i ponosna sam što su Marjanović, Beđik i Vasić veslači Partizana. Mislim da su ti pojedinačni sportovi malo skrajnuti i uspehe tih sportista pratimo samo kroz reprezentaciju… Ne znam koliko ljudi znaju da su Asmir Kolašinac, Andrea Arsović, Damir Mikec, takmičari crno-belih… da su naši teniseri uglavnom svi krenuli iz Partizana… Trenutno sam svim srcem uz košarkaše i nadam se da će Novica Veličković uspeti da povede ekipu ka boljim rezultatima… Na fudbalere sam ljuta!  O

Stižete li da uživo ispratite neke utakmice Partizana i da li ste na njima “aktivan ili pasivan” navijać 🙂 ?
– U poslednje vreme nemam baš vremena da budem na tribinama, ali nebitno je gde sam… Ne znam da sedim mirno i da kao navijam. Ja sam od onih koji moraju da pokažu i sreću i bes i jednostavno, moram biti na nogama! Na sreću, svi smo takvi u kući, tako da kad se navija, to je baš glasno!

Pesma koju naviše volite i najčešće zapevate kada ste na stadionu, hali ili u navijačkom raspoloženju?
-” Da volim crno bele ponosno kažem svima, volim to slavno ime i divim se samo njima”!!!!!!!!!

Poruka čitaocima ovog sajta i poruka ljudima koji Vas znaju sa radija?
– Pratite sport, odvojite vreme da odgledate neku utakmicu, vodite klince na sportske dogadjaje, podržite vase dete u odluci da se bavi sportom, jer sport, sportsko navijanje, to gradi jednu zdravu ličnost! Stvara u detetu osećaj pripadnosti, uči ga kako da se nosi sa porazom i pobedom, uči ga fer pleju, odlična je škola za sve ono što ih čeka u životu, a da ne pričam o tome koliko je sport bitan u fizičkom razvoju jednog mališana. I na kraju, navijajte glasno I volite Partizan!

HVALA našoj Daši na izdvojenom vremenu za naš sajt i želimo joj još puno radosti i uspeha, kako na poslovnom planu, tako i sa našim Partizanom.Ona je još jedan dokaz da,  navijati i voleti Partizan, ne može svako i da je to privilegija Odabranih !

Zabranjeno kopiranje i deljenje teksta bez odobrenja autora ili sajta..