Da se vrate Vilijams-Gos, Lendejl i Marinković – Grobari rekli svoje!

Pomalo iznenađujući izborIZVOR: MN PRESS

Posle idealnih petorki “jadranskih” klubova, saznali smo i koje igrače bi navijači hteli nazad. U ABA anketi, čiji su puni rezultati objaveljeni danas, fanovi ovdašnjih klubova glasali su za po tri igrača koje bi opet hteli da vide u bojama koje vole.

Navijači Partizana su napravili možda i malo čudan izbor.

Istina je da je izbor bio ograničen na igrače koji su u poslednjih pet godina igrali u ABA ligi za Partizan, pa su tako “grobari” odabrali trojicu koju bi ponovo voleli da vide u omiljenom dresu.

To su: Najdžel Vilijams-GosDžok Lendejl i Vanja Marinković.

Vilijams-Gos je proveo samo jednu sezonu u Partizanu, odakle je otišao u Olimpijakos, a onda se vratio u SAD, gde trenutno nastupa za razvojni tim Jute, Solt Lejk Siti Stars.

Lendejl, sa druge strane, nije proveo ni punu sezonu u crno-belom dresu, već je pre kraja prve sezone otišao u Žalgiris. Očekuje se, doduše, da ove sezone promeni sredinu. Pominje se odlazak u Barselonu kod svog dosadašnjeg trenera Šarunasa Jasikevičijusa, a onda i NBA.

Marinković trenutno nastupa za Valensiju, a šest sezona pre toga je proveo u crno-belom dresu.

Tako da ćemo teško ponovo videti ovu trojku u dresu Partizana, ali je zanimljivo da su baš oni od svih “bivših” najviše prirasli srcu navijačima.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport