Da li je Maroko zanimljivo tržište za Partizan?

Traže se pojačanja na svim kontinentima. Pominjani su dosad Brazilci, Argentinci, Japanci, Nigerijci, Portugalci, a pomalo iznenađujuća vest stiže iz Afrike. Za jednog tamošnjeg igrača, navodno, interesuje se – Partizan.

Ruku na srce, njihovo ime ništa ne znači ovdašnjim ljubiteljima fudbala, ali reč je o štoperu SofijanuBuftiniju (24). Trenutno je pod ugovorom sa klubom Hasanija Agadir, koja je prethodno prvenstvo Maroka završio na trećoj poziciji. I kako navodi jedan od lokalnih sajtova, veoma je blizu selidbe u Evropu, s tim da se, bar tako piši tamošnji meidji, za njegov potpis crno-beli bore sa francuskim drugoligašem Parizom FC.

Verodostjnost ove informacije valja uzeti sa debelom rezervom, bar po dva osnova. Prvi je utisak da igrači sa prostora severne Afrike nisu bili baš uspešni u Partizanu (Tunišanin Kamel Zajem i Libijci Mohamed Zabija i Mohamed el Monir), dok je drugi – možda još važniji – da u Humskoj 1 planiraju da sastave odbranu isključivo od srpskih igrača, te nema logike da jedno mesto troše na stranca, kad ionako zbog tih razloga na pripreme nisu poveli Marka Valijentea.

U međuvremenu, na Topčiderskom brdu čekaju da im čelnici španske Malage dostave papir kojim „oslobađaju“ Rajka Brežančića ugovora i omogućavaju mu da kao slobodan igrač potiše za osvajača Kupa Srbije. Osim toga, nadaju se da bi uskoro mogli da završe pojačanja u ofanzivnom delu ekipe, što je trenutno prioritet stručnog štaba.

Izvor Mozzart sport