Čukarički slavi igru bivšeg Partizanovog „deteta“ Veljka Birmančevića

Veljko Birmančević nije dao nijedan od tri gola Banantsu, ali je svojom igrom od 53. minuta do kraja prvog meča uvodnog kola kvalifikacija za Ligu Evrope učinio da se o više priča o momku koji nikada nije dobio pravu šansu u matičnom Partizanu nego o strelcima Čukaričkog u pomenutoj utakmici.

– Mi u ekipi imamo igrače koji su došli iz Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, prošli su njihove omladinske škole, koje su izuzetno kvalitetne. Birmančević je bio otpisan u Partizanu, mislim da su ga se prelako odrekli, na našu sreću. Procena je nas u Čukaričkom da on može da dođe na veći nivo, ali moramo da poradimo na nekim drugim stvarima, ne samo fudbalskim – objasnio je dan posle važnog trijumfa “brđana” njihov sportski direktor Vladimir Matijašević.

– Talentovan je igrač, gledao sam ga još pre pet godina u mlađim kategorijama Partizana.Prošle godine smo iskoristili priliku da ga dovedemo na pozajmicu, ove je raskinuo ugovor sa njima, kontaktirao sam njegove agente i postao je naš član. Ima urođeni talenat, lucidan je igrač, ali mora da shvati da nije više dete. Ako se bude bavio terenom i slušao struku, daleko će dogurati – dodao je funkcioner kluba sa Banovog brda o asistentu za jedan od pogodaka, zaduženog za delovanje u ofanzivnom dbloku veznog reda.

Još jačim rečima, pre tri godine, o talentu tadašnjeg 18-išnjaka govorio je i tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev, ali “biser omladinske škole” crno-belih nikada u Humskoj nikada nije zasijao u punom sjaju.

Izvor Danas sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *