Crno-beli podmladak – JOVAN KOKIR

Zvanični sajt FK Partizan

Crno-beli su dali pun gas. Posle zvanične prozivke u ponedeljak 11. juna ekipa trenira na SC Partizan-Teleoptik odakle će drugi deo priprema nastaviti u mestu Ptuj u Sloveniji.

Posle Svetozara Markovića i Armina Đerleka, koji su pokazali zrelost i spremnost za prvi tim, ove sezone su sve oči uprte u novajlije među kojima je levo krilo Jovan Kokir.

Uvek je sjajan osećaj biti deo prvog tima i malo je reći da sam počastvovan.Doduše, ovo je drugi put da sam na pripremama, s tim što sam se momcima priključivao i tokom sezone, tako da mi je jasan i način rada, želje trenera i sl. Prvi put sam sa prvim timom bio prošle godine na Zlatiboru, kada je sve bilo novo za mene, a sada se nadam da ću se nametnuti treneru.

Posle Svetozara Markovića i Armina Đerleka koji su pružili odlične partije u prvom timu od novajlija se očekuje mnogo. Da li osećaš pritisak ili naprotiv?

Ne osećam neki specijalan pritisak, jer kad si u Partizanu pritisak je svaki dan. Uvek mora da se dobro radi i pobeđuje, a ja sam prošao celu omladinsku školu i na to sam jednostavno navikao, spreman sam. Sveta i Đeki (prim.aut Svetozar Marković i Armin Đerlek) su moji mnogo dobri drugovi i samim tim mi pomažu u savetima. Njihov najdragoceniji savet je da samo igram slobodno i onako kako znam i da će onda biti sve kako treba — kaže Kokir.

Dobra sezona te je i preporučila za pripreme prvog tima?

Veoma sam zadovoljan i mogu slobodno reći da je to bila moja najefikasnija sezona sa 15 golova i mnogo asistencija. Ostaje žal što nismo kao omladinci uspeli da osvojimo titulu. Imali smo i nekoliko inostranih turnira koje bih takođe izdvojio kao značajne.

Želja je sigurno zvaničan  debi sa prvim timom?

To mi je dečački san, kao i mojoj čitavoj porodici, jer smo svi navijači Partizana. Voleo bih da Partizan dobije još kvalitetnih momaka iz moje generacije ili blizu, poput Zlatana Šehovića koji je odigrao sjajno za Teleoptik, potom Vlalukin, Strahinja Pavlović…

Imao si priliku da upoznaš rad šefa Miroslava Đukića.

Šef Đukić je vrhunski stručnjak sa mnogo trenerskog i igračkog iskustva. Mislim da je njegova filozofija igre odlična za Partizan, što se pokazalo plasmanom u Evropu i osvajanjem Kupa. Ostaje žal za titulom, ali nadoknadićemo sve. On voli mlade igrače i od njega možemo mnogo da naučimo. A što se tiče atmosfere, da li treba pominjati Sašu Ilića, živu legendu! Mnogo mi je drago što je produžio ugovor i ostao sa nama. Svi momci su sjajni i uvek se trude da nam pomognu počevši od Vuleta (prim.out Miroslav Vulićević), pa do Tošketa i Ostoje (Zoran Tošić, Bojan Ostojić). Njihova podrška puno znači i hvala im na tome.

Biljana Obradović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *