CRNO-BELI HEROJI, SAMI PROTIV SVIH-ČIN DRUGI (19h)

fmp1 je, uz pomoć arbitara, dobio prvi meč finalne serije protiv Partizana, ali će danas crno-beli imati šansu da to promene i izjednače na 1:1.

Drugi meč finalne serije igra se od 19 časova. Međutim, moglo je da se dogodi da se i ne igra zato što je Partizan razmatrao da istupi iz takmičenja. Ipak, na jučerašnjem sastanku je odlučeno da nastavi da igra, ali i da će na kraju prvenstva crno-beli tražiti drastične promene u ligi.
Partizan će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi“, istakli su crno-beli.

Razlika u odnosu na dosadašnje okršaje u ovoj seriji je u tome što Partizan ne može da računa na Džoka Lendejla i to je ogroman hendikep za crno-bele. Nema u timu crno-belih ni Bondže Sija.

Videćemo kako će se večeras odvijati stvari, a bilo je uočljivo da su na prvom duelu oba tima jako dobro šutirala za tri poena. fmp1 je bolje otvorila duel, potom je Partizan nastavio da pogađa iz manjeg broja pokušaja i zato smo videli duel bez produžetaka u kom su oba tima dala skoro po 100 poena (98:94).

Možda bismo mogli večeras da gledamo drugačiji duel, da Partizan proba da spusti ritam na manji broj obrtaja, ali će u tome pre svega morati da proba da zaustavi Majkla Odža ispod koša. Ukoliko crno-beli to uspeju, šanse za trijumf im rastu. I zavisiće dosta od šuta spolja crveno-belih.

U prvom duelu je bilo dosta tenzija, Partizan je posle meča bio javno nezadovoljan sudijskim odlukama, pa će i arbitri večeras od 19 časova u Pioniru biti pod priličnim pritiskom.

Čelnici takmičenja delegirali su novu trojicu arbitara, a to su Ilija Belošević, Marko Juras i Uroš Obrknežević. U prvoj utakmici finala plej-ofa NE-pravdu su delili Milivoje JovčićAleksandar Glišić i Viladimir Jevtović.

Partizan je u više navrata ove sezone imao šansu da dobije fmp1 ali nije imao sve što je potrebno da zadrži gas na papučici u situacijama kada bi dobio prevlast u rezultatu.

Nadamo se da će večeras imati snage i volje da izjednači rezultat u finalnoj seriji protiv tima koji, osim naših heroja na terenu, ima svu pomoć i zaštitu.