Čelsi odbio novu pozajmicu Pantića, Partizan čeka drugu šansu

Londonski klub ima ideju da proda vezistu ili ga ponovo pozajmi, ali crno-beli i srpska liga im trenutno nisu u fokusu

Prvi pokušaj Partizana da ovoga leta ponovo pozajmi Danila Pantića iz Čelsija, sa kojim mladi fudbaler ima važeći ugovor – nije urodio plodom, saznaje Telegraf. Preciznije rečeno, londonski klub je odbio takvu soluciju u ovom trenutku, jer ima druge planove za vezistu, pa crno-belima ostaje samo da se naoružaju strpljenjem i čekaju drugu priliku, ukoliko ideje “plavaca” ne bude realizovane.

Konkretno, primarni cilj Čelsija je da proda Pantića u letnjem prelaznom roku i na taj način vrati uloženi novac, a obeštećenje je, baš kao i prilikom dogovora sa crno-belima, propisano na 3.000.000 evra.

Ukoliko se to ne realizuje, klub sa “Stanford Bridža” namerava da ponovo pozajmi fudbalera, ali Partizan, i pored želje kluba iz Humske da još jednom preuzme igrača, trenutno nije primamljiva opcija Čelsija, već žele da ga pošalju u neku od jačih liga od srpske.

Saznajemo da je londonski klub čak i predočio neke ideje fudbaleru, odnosno ponudio mu rešenja u nekolicini liga na zapadu Evrope, ali je Pantić odbio ponude, jer mu klubovi koji su zainteresovani da ga angažuju nisu dovoljno privlačni kao sredine u kojima bi napredovao.

To je zapravo detalj koji ide na ruku i najviše i “podgreva” nadu Partizana da bi makar do kraja jula ili početkom avgusta situacija mogla da se okrene i Čelsi ipak pristane na još jednu pozajmicu Pantića.

Otkup naravno ne dolazi u obzir, jer je pređašnji ugovor dva kluba sadržao i tu klauzulu i ona je iznosila 3.000.000 evra. Pomenuta cifra je nedostižna za crno-bele, zato moraju da se fokusiraju na pozajmicu Pantića i čekaju.

Čekanje i strpljenje su jedino što im preostaje…

Tekst preuzet sa portala Telegraf sport