ČELNICI VK PARTIZAN: Pustite nas da radimo

ČELNICI Vaterpolo kluba Partizan su i nadanašnjojkonferenciji za medije apelovali na Opštinu Voždovac i USC Voždovac da ih puste da rade na miru sve dok sud ne donose odluku ko je vlasnik bazena “Banjica”. Crno-beli su juče pokazali i dokumente, u kojima se vidi da je Opština Savski venac investirala u plivališta, koje je 90-ih godina prošlog veka i sudski dodelila Partizanu.

– U ime opština Savski venac i Voždovac formalni investitor te 1972. bio je Fond za nehigijensko naselje opštine Voždovac. Iz ugovora se vidi da Savski venac ulaže u bazene, a Voždovac u dvoranu – istakao je predsednik crno-belih Aleksandar Šoštar.

Šoštareve reči potvrdio je i bivši načelnik za privredu i finansije Opštine Savski venac u vreme izgradnje SC “Banjica” Radovan Vujanović.

Direktorka Partizana Tatijana Rakas je podsetila da je IO Savskog venaca 1992. odlučio da se centar pripoji klubu, koji je pet godina kasnije odlukom Okružnog privrednog suda u Beogradu postao vlasnik bazena.

U Partizanu tvrde da savesno i odgovorno rukovode bazenom. Naglasili su da su morali hol da pretvore u poslovni prostor kako bi obezbedili sredstva za egistenciju objekta i kluba. Od zakupaca su uzimali mesečno 28.000 evra, ali su dva prešla u USC Voždovac, pa je taj iznos smanjen za 13.000. 

KASNE I 40 PLATA

CRNO-BELI priznaju i da dug za struju, porez i vodu iznosi 173 miliona dinara, zbog čega im je blokiran račun.

– Kako smo sada u veoma teškoj situaciji morali smo da se obratimo dobrim ljudima za pomoć. Kasne i zarade, a nekim radnicima dugujemo i 40 plata – naglasila je Rakasova.

Izvor Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *