Čanak: Napašćemo Kup

Trener Partizana smatra da njegov tim ima kvalitet za plej-of ABA lige, ali da nije ostvario cilj, za šta prihvata odgovornost.

Izvor: MN Press

Nenad Čanak rekao je u razgovoru za “Sportski žurnal” da su porazi od Mornara u Beogradu i od Olimpije u Ljubljani presudno uticali da se Partizan ne plasira među četiri najbolje ekipe regionalnog takmičenja.

On je preuzeo ekipu polovinom decembra i u ABA ligi ostvario pet pobeda i četiri poraza, nakon 5-6 pod vođstvom Miroslava Nikolića.

“Porazi od FMP i Crvene zvezde su bili čisti kao suza, a za porazima od Mornara i Olimpije ostaje žal, jer su to bile dobijene utakmice. Ti porazi idu treneru na dušu”,rekao je Čanak.

On je konstatovao da bi Partizan sa te dve pobede bio učesnik plej-ofa, za šta misli da postoji pokriće u kvalitetu tima.

“Šta je, tu je, Partizan nije ostvario cilj, što je i moja odgovornost, iako nisam bio tu od početka i pred utakmicu protiv Mornara nisam imao vremena za neke radikalne promene… Ostvarili smo određeni napredak, ali mnogo nas koštaju ti prazni minuti u igri. Intervali loše igre, iako su kraći, budu tako jaki da ponište sve ono dobro što smo prethodno uradili”.

Čanak je konstatovao da je ABA liga sada završena priča i da crno-beli moraju da se okrenu preostalim takmičenjima.

“Imamo ambiciju da u Nišu napadnemo Kup, a posle nas čeka i domaće prvenstvo. Partizan nema trofej od 2014. i svaki bi bio zlatan”.

Crno-beli će na putu do “Žućkove levice” morati da odigraju tri utakmice u tri dana. U petak je na programu četvrtfinale protiv Zlatibora, u subotu u polufinalu protivnik će biti Mega ili Dinamik, dok bi u drugom polufinalu trebalo da se sastanu Crvena zvezda i FMP.

Izvor : Mondo sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *