Bugari pišu: Despodov ide u Partizan! Iz Humske poručuju: Ko je to?

Mozzart sport piše…

Prvi izbor je bio Goran Zakarić, ali pošto je Željezničar iz Sarajeva pokrenuo disciplinski postupak protiv najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine, možda se Partizan okrenuo drugim rešenjima, a ako je verovati  Bugarima, u Humsku 1 trebalo bi da stigne – Kiril Despodov.

U pitanju je krilni napadač CSKA iz Sofije, minule sezone autor deset i asistent za još osam golova, koji se prema tvrdnjama medija u susedstvu nalazi u završnim pregovorima sa crno-belima. Štaviše, portal „24časa“ piše da je Partizan prihvatio zahtev sofijskog kluba za obeštećenje i da je utanačio detalje saradnje sa momkom iz „klase 1996“, ali se ne navode finansijski detalji saradnje. Osim da bi oba kluba uskoro trebalo da potvrde transfer.

Ovu vest, ipak, valja uzeti s velikom dozom rezervom. Kolege iz Bugarske u skoro svakom prelaznom roku sele ponekog svog fudbalera u Humsku, a od Valerija Božinova evo već tri godine niko stvarno nije došao. Čak su i čelnici Partizana za MOZZART Sportu rekli „ne znamo ko je to“. I uveravaju da bi do kraja prelaznog roka jedino mogli da angažuju pomenutog Zakarića.

Despodov se najbolje snalazi na krilnim pozicijama, a može da igra u centrlanog špica (možda i potreban crno-belima posle odlaska Leandrea Tavambe u Saudijsku Arabiju), a u CSKA je prove dve sezone, uz napomenu da je prethodno igrao za Liteks iz Loveča. Na kraju sezone 2016/2017 proglašen je za najboljeg mladog fudbalera Bugarske. Bio je standardan član mlađih reprezentativnih kategorija Bugarske (za U21 selekciju dao sedam golova na devet utakmica), a odigrao je i dva meča za A tim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *