Bućan objavio spisak za Svetsko prvenstvo, Trifunović i Pecarski putnici!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije do 19 godina Aleksandar Bućan objavio je u ponedeljak spisak igrača na koje će računati na Svetskom prvenstvu.

Svetsko prvenstvo u košarci za igrače do 19 godina biće odigrano od 29. juna do 7. jula u Grčkoj. Srbija je u Grupi D sa Kinom, Portorikom i Francuskom, a selektor Aleksandar Bućan objavio je spisak sa imenima 12 igrača na koje će računati.

Kapiten reprezentacije koja je bila šampion Evrope je Dalibor Ilić, a na spisku su i Filip Petrušev, Marko Pecarski, Toma Vasiljević, Lazar Grbović, Luka Cerovina, Altin Islamović, Aleksa Ćubić, Zoran Paunović, Uroš Trifunović, Ognjen Mićović i Pavle Kuzmanović.

U Bućanovom stručnom štabu su pomoćni treneri Žarko Milaković, Bojan Salatić i Tomislav Tomović, kondicioni trener Miloš Cvetanović i fizioterapeut Aljoša Ljubičić.

Pred Srbijom su još dva kontrolna meča sa domaćinom Grčkom i sa Sjedinjenim Američkim Državama koje biti odigrati na Kritu.

“Na Kritu nas očekuju još dve trening utakmice protiv domaćina Grčke (25. jun) i reprezentacije SAD (27. jun), koje ćemo maksimalno iskoristiti da se što bolje pripremimo za takmičenje. Očekujem da do početka prvenstva značajno unapredimo pre svega timsku igru, jer je iza nas samo sedam dana trenažnog procesa u kompletnom sastavu. Stručni štab ima ogromno poverenje u selekciju igrača koji će nas predstavljati na SP, ekipu sastavljenu od igrača rođenih 2000. godine bez mlađih igrača, što se dešava prvi put u istoriji Srbije i Jugoslavije na SP U19”, rekao je selektor Bućan.

Srbija prvi meč igra protiv Kine 29. juna, sledi zatim duel sa Portorikom dan kasnije, a 2. jula Srbija će odmeriti snage sa Francuzima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *