BRAJMA DONEO ENERGIJU: Bilo je lepo igrati ovde, biće ovo zabavno iskustvo

Večernje novosti pišu…

PRVI utisak koji je ostavio Amida Brajma na pristalice Partizana je pozitivan. U pobedi crno-belih nad Vojvodinom (90:67), sedmoplasiranom ekipe KLS, dao je naznake da bi mogao da bude značajan šraf Čankovog tima u Superligi. Međutim, jasniju sliku njegove igre svi će dobiti tek posle duela s jačim protivnicima.

Dočekan je ovacijama navijača, a uzvratio im je sa dva atraktivna zakucavanja, blokadom, pogotkom uz faul. Sve ukupno, njegovo debitantsko izdanje bilo je na visokom energetskom nivou (12 poena, 9 skokova).

– Osetio sam sjajnu atmosferu, bilo je lepo igrati ovde, biće ovo zabavno iskustvo za mene. Igram sa dosta energije, tek sam izašao sa koledža i cilj mi je da što više napredujem, pre svega u napadu – istakao je Brajma.

Pročitajte još: DOMINACIJA PARTIZANA: Crno-beli ubedljivi protiv Vojvodine

On je u Humsku stigao iz filijale San Antonija, Ostin Sparsa, gde je sarađivao sa Petrom Božićem, nekadašnjim kapitenom Partizana. Sada mu predstoji da se što pre uklopi na novi način igre.

– To je proces, napravio sam tek prvi korak. U Evropi se igra brza košarka i siguran sam da ću se brzo navići. Saigrači su zaista sjajni i volim što sam s njima – zaključio je Brajma.

Drugu priliku da pokaže šta zna imaće već u nedelju (21.00) na domaćem terenu, protiv rivala koji je prošle sezone zapečatio sudbinu crno-belih u Superligi – FMP iz Železnika