Bosić otišao iz Partizana u Švajcarsku za pare i procente

Posle Crvene zvezde i Partizana, vreme je za inostranu epizodu u karijeri Radivoja Bosića.

Nekadašnji omladinac Zvezde, koji je zimus prešao u Partizan, nastavlja karijeru u Švajcarskoj. On je potpisao ugovor na dve godine sa tamošnjim drugoligašem Vilom.

S obzirom da je sa Partizanom imao ugovor na još tri i po godine, crno-belima će pripasti i minimalno obeštećenje. Partizan će od prodaje Bosića inkasirati između 30.000 i 50.000 evra, a idu im i procenti od narednog transfera krilnog napadača.

Bosić je prošao Zvezdinu školu, igrao u generaciji omladinaca koja je u onom famoznom preokretu i pobedi od 4:3 nad Partizanom osvojila titulu šampiona Srbije, ali nije dobio šansu kasnije u prvom timu. Zimus se odlučio da pređe u Partizan, potpisao je na četiri godine, ali nije dobio šansu da debituje za crno-bele u takmičarskim mečevima i bilo je jasno da ne računaju na njega.

Prethodnih dana je boravio na probi u Vilu i zadovoljoi je. Pre dva dana je postigao jedini gol u pobedi nad austrijskim Luštenauom, a meč je posebno bio zanimljiv jer je Vil igrao sa dvojicom golmana?! Pored standardnog golmana Kostadinovića, u poslednjih desetak minuta utakmice je zbog povrede napadača  zaigrao rezervni golman Đanluka Tolino. I to kao levo krilo

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport