Bojan Janić posle Novog Pazara rešio da više ne igra

Predosetio sam da ću ovakvoj ekipi Partizana više koristiti kao igrač, ispostavilo se da sam bio u pravu – kaže trener crno-belih Bojan Janić

Duel poslednjeg kola mini lige za opstanak između Novog Pazara i Partizana (1:3), iako zbog ranije obezbeđenog ostanka u Super ligi oba kluba nije imao rezultatski značaj, samo za one koji se nisu našli u Pendiku bio je meč revijalnog karaktera.

Dobar deo igrača dva tima koji su izašli na parket, nije bio često u prilici da tokom sezone prikazuje svoje umeće, te je logično što je njihov trud išao u smeru da skrenu pažnju na sebe. Partizanovoj mladosti to je i pošlo za rukom, posebno Lazaru Marinoviću i 15- godišnjem Aleksi Mandiću.

Budućnost naše odbojke bio je i povod za razgovor sa trenerom i igračem Partizana Bojanom Janićem, ali ne i jedina tema sa bivšim reprezentativcem.

Superligu uglavnom nose mladi igrači. Da li je ona idealna za njihov razvoj?

– Promenilo se vreme. Kad sam ja počinjao to je bila mnogo jača liga. Ne samo što su tu još bili crnogorski klubovi, nego i zbog toga što je u njoj bilo dovoljno kvalitetnih, starijih igrača. Tada najbolji klubovi ne da nisu lako, već su često znali da ne donese bodove iz, recimo, Požarevca i Smedereva. Stasavao sam u drugačijim okolnostima. Imamo mi i danas talenata, ali da bi se na pravi način razvijali, uz sebe na treninzima i utakmicama poželjno bi bilo da mogu da se oslone na starije igrače. Na žalost, to sada nije slučaj.

Osim u Partizanu?

– Predosetio sam da ću ovakvoj ekipi Partizana više koristiti kao igrač, ispostavilo se da sam bio u pravu. Bilo je mečeva koje sam igrao i iz kojih smo izašli kao pobednici. Ne zato što sam donosio bogzna koliko i kakvih poena, već zbog toga što sam smireniji i što igram sa manje stresa.

Hoćemo li Vas i u sledećoj sezoni gledati u dvostrukoj ulozi, trenera i igrača?

– Utakmica sa Novim Pazarom bila je i poslednja u kojoj ste me mogli videti na klupi u dresu. Više neću da igram – iskren je bio Janić.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *