BOJAN BALAŽ: Za svoj rođendan sam poželeo par stvari, naravno sve su u vezi Partizana, kluba za koji navijam ceo svoj život

Zvanični sajt FK Partizan

Bojane, srećan 18. rođendan!

Od početka nove fudbalske sezone do danas među prvotimcima Partizana pojavljuje se nekoliko dečaka koji su se izdvojili svojim talentom i radom i samim tim zaslužili poziv da se prikljuće seniorima Zorana Bate Mirkovića. Pored Strahinje Pavlovića i Ivana Tejića u crno-belu porodicu je ušao i Bojan Balaž, kojem je upravo poziv da se priključi pripremama prvog tima bio najlepši poklon za punoletstvo.

− Sa nepunih šest godina počeo sam da treniram fudbal u Proleteru iz Zrenjanina − počinje svoju priču Bojan.

 Imao sam više trenera od kojih me je svaki od njih naučio važnim stvarima, kako onima vezanim za teren, tako i van njega. To su bili Dragan Jović, Amir Teljigović, Danilo Bjelica i Predrag Jovanov, kojima bih da se zahvalim ovom prilikom i sa kojima sam još uvek često u kontaktu. Budući da me poznaju još kao dete, kada sam pravio prve korake, drago mi je da i dalje mogu od njih da dobijem korisne savete za karijeru i igru.

Dolazak u Partizan

− Kako je vreme odmicalo u Proleteru sam postajao sve bolji i bolji. Svojim zalaganjem, radom i trudom počeo sam da se izdvajam i samim tim je usledio poziv da se pridružim za selekciji Vojvodine, a potom reprezentaciji Srbije. Na tim utakmicama sam bio standardan igrač i kao takav sam zapao za oko Slađanu Šćepović i pokojnom čika Trbi. Pratili su moj rad i posle nekog perioda stigao je poziv da pređem u Partizan. Bio sam presrećan. Nisam se dvoumio ni sekunde, ali su mi roditelji rekli da moram prvo da završim osnovnu školu ovde u Zrenjaninu, pa tek onda da pređem u Beograd. Tako je i bilo, te nakon osmog razreda na leto 2015. godine zvanično prelazim u Partizan, gde mi je trener bio čuveni Šćepa. Prve godine smo osvojili pionirsku ligu i osvajali turnire gde god smo stigli. Bili smo nezaustavljivi. Naučio me je trener mnogo stvari o fudbalu i životu (Bitno je da postanete dobri ljudi i bitno je da igrate fudbal kad odete od mene), na čemu  sam mu zahvalan. On ima dosta zasluga što sam sada priključen prvom timu.

Prvi tim i poziv

− Ovo mi je četvrta godina u Partizanu, zadovoljan sam svojom igrom u ovom periodu, ali svestan sam da je ovo samo početak. Tog osmog januara 2019. godine javljeno mi je da se priključujem prvom timu u pripremnom periodu. Bio sam presrećan, emocije su odradile svoje, isplatio se ovaj trud i rad svih ovih godina, pomislio sam. Naravno, sada moram još više da se trudim i radim, da bih se ovde zadržao.

Treninzi i igrači

 Treninzi su ovde dosta ozbiljniji nego u omladincima. Nakon par treninga sam se već prilagodio zahtevima i sve mi je lakše. Atmosfera  je dobra u ekipi, ima šale, smeha, ali je na treningu ozbiljnost. U ekipi ima dosta iskusnih igrača od kojih kroz svaki trening izvlačim po nešto što mogu da ubacim u svoju igru i poboljšam je. Želja mi je naravno da debitujem za prvi tim, te se nadam se da će se to desiti u skorijem periodu − sa osmehom kaže Bojan.

− Idol mi je Tiago Silva, a iz Partizana Nemanja Miletić Ćelavi, jer igramo na istoj poziciji i zaista mi se sviđa ne samo njegov način igre, već je uz to i mnogo dobar momak.

Škola i drugovi

− Idem u Tehničku školu na Novom Beogradu. Prve tri godine sam išao redovno, a sad četvrtu idem vanredno. Kada sam prešao u Partizan upoznao sam se sa Strahinjom Pavlovićem i Ivanom Tejićem i od tada smo nerazdvojni.

Punoletstvo i želje

− U subotu sam proslavio svoj 18. rođendan u Zrenjaninu, bilo je baš super! Lepo smo se proveli, na rođendanu su mi bili i drugari iz Partizana koji su čak došli iz Beograda i ulepšali mi veče. Tu je bio i moj bivši trener Slađan Šćepović, koji me je mnogo toga naučio, kako o fudbalu, tako i o životu. I njemu želim da se zahvalim ovom prilikom na dolasku. Za svoj rođendan sam poželeo par stvari, naravno sve su u vezi Partizana, kluba za koji navijam ceo svoj život. Prva želja je, naravno, da se priključim prvom timu u potpunosti odnosno da debitujem za prvi tim, jer je to moj san. Voleo bih da sa Partizanom osvojim ligu i uzmem duplu krunu. 

Biljana Obradović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to Top