BOGdan BOGdanović:Partizan mi je dao sve, imao sam svu slobodu

Partizan mi je dao sve, imao sam svu slobodu, u Feneru je bio veći pritisak, ali to su stepenice koje moraš da savladaš – kaže srpski reprezentativac

Imao je prave savetnike. Tako kaže. Zato je lako zaboravio sve što je prethodno bio. A bio je mnogo toga. Između ostalog i prvak Evrolige. I, krenuo je ispočetka. Znao je da tako treba. Da tako mora.

Zato Bogdan Bogdanović danas za sebe može da kaže da je poznato ime čak i u NBA. Jedan je od nosilaca igre Sakrementa.

Jer, znao je da mora da se menja, da se prilagođava. Da shvati da je to potpuno drugi svet, drugačija svest…

– Iskreno, promenio sam se već posle druge utakmice – priznao je sjajni bek, pa podsetio na ono što svi znaju. 

– Prethodno sam igrao za sistemske ekipe, jako kvalitetne ekipe kad je u pitanju timska košarka. Generalno, u Evropi se igra drugačija košarka, drugačija su pravila. Mnogo veliku razliku prave te „defanzivne tri sekunde“, to otvara mnogo više prostora… I onda se oni više obaziru na individualnu igru.

I…

– Već u predsezoni sam video da sam uzimao po jedan šut iz igre, i to kad je bio istek napada. Onda su me naši veterani pitali, u smislu: „Kad ćeš ti da šutneš, hoćeš ti da igraš ili će samo nas da razigravaš?!“. Rekli su mi da moram da budem agresivniji, čak i sebičniji.

Želeo je da pojasni…

– Nije da tebi sad neko kaže da si sebičan i da dodaš loptu. Već da šutiraš koliko god možeš. Sve više… Svi se bodre da budu „sebičniji”. Ali, to je ta kultura. Kao što mi imamo potpuno kontra kulturu.

Možda je zbog toga i bivši trener, Dejv Jerger, voleo je da vidi Bogdanovića na mestu plejmejkera. Na tu konstaciju, mladi šuter je uz osmeh dodao:

– Zašto sam ga slušao?!

Šalu na stranu. Da li je sa novim trenerom, Lukom Voltonom, možda već imao neke razgovore, upitan je srpski as.

– Videli smo se, bio je taj neki „tajni ručak“. Ali, samo smo malo proćaskali. Nismo sitigli da pričamo konkretno o planovima. Idem za Ameriku za nekih desetak dana, pa ćemo da vidimo.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal