Bivši sportski direktor i dalje aktivan u klubu

“Dolazim u klub, ali se ne mešam i ne učestvujem u radu, obaveza mi je samo da onome ko dođe na moje mesto pomognem i uvedem ga u posao”rekao je za Telegraf doskorašnji sportski direktor crno-belih

Savetnik generalnog direktora za sportska pitanja, vršilac dužnosti sportskog direktora do imenovanja novog ili, kako je rekao predsednik Milorad Vučelić posle sastanka Upravnog odbora – “sportski direktor u otkaznom roku”. Mnogo je spekulacija u vezi sa eventualno novom ulogom Ivice Ilieva u Partizanu, odnosno da li će je uopšte i biti u budućnosti posle ostavke koju je podneo nedavno, posle poraza crno-belih od Voždovca.

Na nagađanja i konstrukcije budućeg posla u velikoj meri utiče i činjenica da Iliev i posle usvajanja pomenute ostavke od strane UO često dolazi u klub.

Šta je istina, pitali su upravo Ilieva, koji potvrđuje da posećuje Humsku i posle napuštanja funkcije koju je obavljao tri i po godine, ali isto tako kaže da ne utiče na rad u klubu.

– Dolazim u klub, ne krijem to i mislim da je sasvim normalno. Ali, podneo sam ostavku i tu se moja aktivnost u vezi sa poslovima koje sam obavljao tri i po godine i završila. Imam jedino obavezu da sačekam naslednika i da mu predam dužnost na pravi način. To podrazumeva svaku vrstu pomoći, od uvođenja u posao u sportskom sektoru do papirologije koju smo uredno vodili sve vreme dok sam bio sportski direktor. Tu, pre svega, mislim na skauting fudbalera, sve što je urađeno u prošlosti, što smo radili nedavno i ono što je bilo planirano za budućnost. Obrađeno je samo u poslednjih nekoliko meseci oko 250 igrača na svim pozicijama i ima još materijala. Smtram da je to korektno i moja obaveza kao nekoga ko je u Partizanu stasao kao igrač, a donedavno i kao funkcioner – kaže Ivica Iliev.

S obzirom na činjenicu da je Saša Ilić odbio ponudu da bude sportski direktor, postoji li verovatnoća da obavljate pomenutu ulogu kao vršilac dužnosti dok klub ne nađe novo rešenje?

– Ne, ne. Rekoh već kakvi su mi planovi i namere. Sve ostalo više nije tema za razgovor -jasan je Ivica Iliev.

Izvor Telrgraf sport