Birčević: Čekam dobru ponudu, malo ću da “reskiram”

Iako je nova košarkaška sezona iza ćoška, srpski reprezentativac Stefan Birčević ne žuri sa izborom novog kluba.

Birčević je letos raskinuo saradnju sa Partizanom, pa sada strpljivo čeka primamljivu ponudu.

“Sve do sada što je bilo nije bilo primamljivo. Na sve to verovatno utiče i ova situacija. Da je bilo pre pet godina prihvatio bih neke ponude, ali sada već kad imam 30 godina i spreman čekam nešto malo bolje. Neću da žurim. Malo ću da reskiram, kako se kaže, pa ćemo da vidimo dokle će to doći”, rekao je Birčević za B92.net.

U međuvremenu, Birčević je svoje slobodno vreme posvetio budućim košarkašima. Podelio je medalje najboljim ekipama u basketu 3×3 na Državnom finalu Sportskih igara mladih u Brzeću proteklog vikenda.

“Đura (PR SIM Slobodan Đurić, prim. aut) je krivac za to. U Sokobanji sam bio na odmoru, upoznao sam Đuru i on me ubacio kao promotera. Posle sam se čuo sa njim za ovu godinu. Dosta gradova je odložilo Igre pa smo uspeli da dovedemo igre u moj grad Lazarevac, što nam je bila velika čast. A kasnije, pošto sam bio tu blizu u tazbini u Trsteniku, uspeo sam da izdvojim vreme i da dođem na zvršnicu. Kada su deca u pitanju uvek sam rad da izdvojim vreme da pomognem”,
 kaže krilni centar.

Birčević već ima velikog iskustva u radu sa mladim košarkašima.

“Već imam rad s klincima u svom, našem košarkaškom klubu u Lazarevcu Borac 2015, koji postoji već pet godina i okuplja dosta klinca. Turdim se dosta da pomognem i ako mogu da prenesem iz svog iskustva i rada. Sledeće godine se trudimo da prvi tim uđe u B ligu”, zaključio je vicešampion Evrope iz 2017, sveta 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.

Birčević je ponikao u lokalnoj Kolubari iz Lazarevca, profesionalac je postao 2007. u Metalcu iz Valjeva, 2011-2014. je igrao za kragujevački Radnički, a potom je dve sezone nastupao za španski Estudijantes.

U Partizan je prvi put došao u sezoni 2016/2017, potom je igrao u Turskoj za Istanbul i Banvit, pa je sezonu 2018/2019 proveo u nemačkom Bonu, da bi se prošle godine opet vratio među crno-bele.

Tekst preuzet sa portala B92.net