BERTOMEU: Nema kriterijuma po kojim bismo izabrali Partizan da igra Evroligu

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu nikoga u regionu već godinama ne ostavlja ravnodušnim. Tako je i ove sezone.

U intervjuu na ‘MaxBet radiju‘, u emisiji ‘60 minuta sa Acom i Vladom‘ Bertomeu je govorio o kompletnoj situaciji koja je zadesila evropsku košarku, a posebno se osvrnuo na stanje u regionalnoj ligi i Evrokupu.

Javnost smatra da su odlukom da se sezona završi bez šampiona, odnosno bez rezultatskog epiloga u tekućoj sezoni, nagrađeni klubovi poput Zenita i Valensije, a oštećeni klubovi poput Virtusa i Partizana.

– Ne znam zašto bi se tako gledalo. Valensija je mogla sebi da obezbedi učešće i naredne sezone. Okolnosti to nisu dozvolile. Nepravedno je da se kaže da Valensija ne može sada da igra EvroliguNisu klubovi krivi za okolnosti koje su se dogodile i samim tim im ne možemo uskraćivati pravaKo bi mogao da garantuje da bi Partizan ili Virtus izborili plasman u Evroligu? Nema kriterijuma po kojim bismo izabrali Partizan da igra Evroligu naredne sezone jer nije bilo mogućnosti da biramo nekoga ko ne bi bio šampion na terenu. Svih osam timova su imali podjednake šanse da se bore za titulu u Evrokupu. Kada se sezona završila, oduzeta im je ta prilika da se bore – rekao je Španac.

Istakao je Bertomeu da je razgovarao sa čelnikom Partizana Ostojom Mijailovićem koji mu je predočio planove Partizana. On je takođe pohvalio rad crno-belih u prethodnim godinama.

– Verujem da je veoma jasno da je Partizan u poslednje dve godine radio ozbiljan posao. Novi predsednik Partizana mi je objasnio da je njegov plan bio plasman u Evroligu i razumem frustraciju koju mogu da imaju, kako klub, tako i navijači jer je sezona bila odlična, ali zbog već pomenutih okolnosti ne mogu da ostvare zacrtane ciljeve. Ipak, mislim da taj isti osećaj imaju i navijači Anadolu Efesa. Ako se Partizan ne odvoji od zacrtanog puta Evrolige, siguran sam da će doći do nagrade – zaključio je Bertomeu. 

Tekst preuzet sa portala Hotsport