Aranitović pred Cibonu: Znamo šta nam je cilj

Partizan večeras (19, Arenasport 1) u regionalnom klasiku nastavlja trku za mesto koje vodi plej-of

Nastavlja se trka Partizana! Trka u kojoj crno-beli nemaju pravo na grešku, a koja je ispresecana velikim preprekama. Koja nije laka, ali koju moraju da prođu da bi došli do cilja – četvrtog mesta na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja.

Da su momci iz Humske potpuno svesni toga i spremni da urade sve što je potrebno, potvrđuju reči jednog od najmlađih prvotimaca – Aleksandra Aranitovića.

– Znamo šta nam je cilj i znamo da nas do njega vodi samo pobeda – jasno je poručio talentovani bek Partizana.

I to pobeda u pravom regionalnom „klasiku”, duelu jedina dva prvaka Evrope koji trenutno igraju u ABA ligi. Ali koji su daleko od stare slave.

Međutim, čak i u takvim uslovima, utakmice Partizana i Cibone su prave košarkaške poslastice. Druga koju gledamo ove sezone, igra se večeras (19, Arenasport 1) pred navijačima Partizana. U prvom delu sezone u Zagrebu, crno-beli su slavili, lagano i ubedljivo – 74:90.

Međutim, od tog 27. oktobra, mnogo toga se promenilo. Oba tima imaju nove trenere, oba su promenila dosta igrača. Partizan ima dvojicu novih – Kvamea Vona i Bondžu Sija

– I Cibona i mi smo dosta promenili sastav u odnosu na prvi duel, imamo nove trenere i igramo drugačije – nadovezao se Aranitović.

Posebno Partizan koji kao da je konačno uhvatio ritam posle vrlo teškog perioda.

– Naše igre u poslednje vreme nam daju pravo da verujemo u trijumf, a nadam se da ćemo do njega doći uz podršku sa punih tribina – kratko je rekao Aranitović.

Izvor : Sportski žurnal