Antifudbal u Albaniji

Tekst : Telegraf sport

Partizan i dalje ne zna za pobedu u Ligi Evrope!

Crno-beli su odigrali bez golova protiv Skenderbega u 3. kolu, i propustili su priliku da se “laktaju” za drugo mesto u grupi.

Albanska ekipa je bila konkretnija i u naletima, ali nije pokazala kvalitet, te povratak Partizana iz Elbasana sa bodom svakako nije uspeh.

SASTAVI

SKENDERBEG: Šehi – Vanjeli, Radaš (od 33. minuta Aliti), Jašanica, Mići – Muzaka, Lilaj, Dita – Taku, Sove, Adeniji.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić – Jevtović, Everton – Suma, Tošić, Janković (od 86. Ilić) – Tavamba (od 66. Ožegović)

Sudija: Danije Stefanski (Poljska)

Partizan je bio očajan u završnicama napada, falio bi ili poslednji pas ili bi se u poslednjim momentima donosile pogrešne odluke.

Oko 6.000 navijača na “Elbasan areni” nije imalo šta da vidi. Ružan meč, bez previše prilika i akcija, uzbuđenja nije bilo ni iz prekida… Nije se najbolje snalazio Tavamba (kog je u zamenio Ožegović), a posebno je podbacio trio Tošić-Suma-Janković, koji nisu kreirali ni A od akcije kojom bi ugorzili gol protivnika.

Najbolje prilike je Partizan defitivno imao u nizu, od 89. minuta: kada je Suma maltene sam bio na 2 metra ispred gola, ali ga je Šehi izblokirao. Nedugo potom je i Tošić uputio odličan slobodan udarac, ali je golman opet odbranio i skrenuo loptu u korner. Izveo ga je Suma, a Miletić je glavom pokušao i okrznuo stativu.

Da je bilo više ovakvih momenata ranije, možda bi neka lopta i završila u mreži, ruku na srce, odlično raspoloženog golmana Šehija.

Posle toga je čak došlo i do okršaja između Tošića i Mićija, strasti su se srećom smirile, ali su obojica dobili po žuti karton.

Srpski šampion u narednom kolu 2. novembra dočekuje Skenderbeg na svom stadionu od 19 časova.

Grupa B

Skenderbeg – Partizan 0:0
Dinamo Kijev – Jang Bojs 2:2

Tabela: Dinamo Kijev 7, Jang Bojs 3, Partizan 2, Skenderbeg 2.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović