Analiza Partizanovih pojedinaca: Bajbek nespreman, Obradoviću potrebno vreme, bolje Natho nego Denis

Stručni ugao Aleksandra StanojevićaAnaliza Partizanovih pojedinaca: Bajbek nespreman, Obradoviću potrebno vreme, bolje Natho nego DenisBajbek protiv OFK Bačke (© MN Press)

Pobeda je obezbeđena i to je za crno-bele najvažnije. Igra ne valja, jasno je i navijačima i struci. S tim da Aleksandar Stanojević ima debelo opravdanje u činjenici da je gro igrača dobio tek u završnici prelaznog roka i da je tek počeo da formira tim po svojim zamislima.

Jedino što u njemu i dalje nema klasičnog napadača, što se najbolje videlo u susretu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv OFK Bačke (2:0). Sat vremena mučio se Partizan da završi akcije, a nije mu mnogo pomogao ni Žan Kristof Bajbek, koji – iako centarfor – još nije u ritmu potrebnom da bude starter. Otuda su u sredu popodne kao najistureiniji počeli Takuma Asano i Lazar Markovićpotonji izdržao svega pet minuta.

Žao mi je što se Lazar povredio, to su sve posledice jake utakmice kakva je derbi“, sleže ramenima Stanojević, uz podsećanje da nije mogao da računa ni na Sejdubu Sumu.

Na Bajbeka jeste, ali tek u završnih pola sata?

Nije spreman“, priznaje trneer Parnog valjka da sad ne može da koristi Francuza u maksimalnom obimu. „Razmišljali smo da li da odigra poluvreme, s obzirom da trenira tek desetak dana. Potrebno je vreme. Ne znam kad će biti spreman za ceo meč. Planiramo da za sedmice bude dosta bolje, ali on dugo nije trenirao, bila je korona, moramo da budemo strpljivi u prvom delu sezone sa Bajbekom“.

I ne samo sa bicšim članom Pari Sen Žermena. Duga pauza ostavila je traga i na Ivanu Obradoviću.

„U pojednim trenucima je pokazao zašto je tu, ali nije u ritmu. Potrebno mu je vreme, kao i igračima koji su kasnije se priključili“, misli Stanojević još na Miloša Jojića (igrao neubedjivo) i Filipa Holendera (van protokola).Aleksandar Stanojević (© Star sport)Aleksandar Stanojević (© Star sport)

Bilo je i svetlih trenutaka u igri Partizana. Nagovestio ih je mladi vezista Lazara Pavlović.

Ne samo što je dao gol, već je igrao dobro u polju. Zadovoljan sam njime, samo neka nastavi“.

Denis Stojković? Ušao je umesto povređenog Lazara Markovića, pa napustio teren početkom drugog dela?

Nije Denis povređen, nego sam hteo nešto da promenim. Ušao je nenadano, izgubili smo ritam kakav smo hteli, zato je ušao Natho, da nam kao iskusni igrač donese sigurnost. I to je učinio“.

U jednom trenutku na terenu su bili NathoJojićAsano i Bajbek. Nazire se da bi tako mogao Partizan da izgleda narednog ponedeljka u Nišu i(li) do kraja jeseni?

Otprilike je tako u ovom trenutku, s tim što imamo i Holendera. Babjek još nije spreman da bude deo te priče. Njega mormao da sačekamo“.

Kup utakmice obično su prilika za rezervne golmane. Protiv OFK Bačke šansu je iskoristio Nemanja Stevanović.

Odličan je na treninzima. Svakog ko radi na taj način želim da ispoštujem. Biće i prijateljskih utakmica, kako bih video i ostale igrače“.

Ponovio je Stanojević da je Partizan u prvom meču posle derbija imao dominantne, ali i delove kad je grešio.

Insistirao sam na igri iz poslednje linije. Teško možemo da odgovorimo nekim zahtevima. Ne znam da li smo dva treninga odradili sa ovom ekipom. Bili smo dobri u nekim delovima, nesigurni u drugim“, dopunio je trener crno-belih.

Tekst Mozzart sport