Amar Gegić: Odbrana sad, asistencije kasnije

Početkom avgusta, u danu u kome je postao igrač Partizana, na pitanje „Sportskog žurnala” šta je to što on donosi crno-belima, Amar Gegić, 20-godišnji organizator igre, kao svoj najveći adut je naveo:

– Imam dva metra, a plejmejker sam. To je neka moja prednost. To mi daje dobar pregled igre, volim da šaljem asistencije.

Odbranu nije pomenuo. Ipak, nedavno, na Superkupu u Laktašima, predstavio se u drugačijem svetlu.

Načinom na koji je zajedno sa ostatkom spoljne linije Partizana – najčešće u saradnji sa Vanjom Marinkovićem i Aleksejem Nikolićem– pritiskao bekove protivnika, menjao ritam utakmici, davao vetar u leđa ekipi, momak rođen 1998. u Štutgartu je pokazao da ima i neki drugi talenat. Da je čvrst u stavu, nepokolebljiv u odbrani…

On na to kaže:

– U Laktašima sam igrao na pozicijama dva i tri… I, ako je to potrebno za dobre rezultate tima i ako je to potrebno da pomognem da uradimo dobre stvari ove sezone, meni nije problem da tako igram– pričao nam je Gegić, po povratku ekipe iz Laktaša.

Uostalom…

– Svestan sam da se odbranom zaslužuju minuti u igri. Borbenosti  na terenu ne manjka, niti će je nedostajati. To je nešto što je potrebno svakoj ekipi, a posebno mladoj kao što je naša.

Jer, kako je rekao…

– Mlada ekipa bez energije, ne može da igra.

Talentovanog beka smo podsetili na to koji je opis sebe dao u prvom intervjuu kao igrač Partizana. Uz osmeh je uzvratio:

– Znam šta je do sada bilo, kako sam igrao u mlađim selekcijama, ili reprezentaciji… Ali, ne mogu se porediti mlađe kategorije sa seniorskom košarkom.

Uz kratku stanku, dodao je:

– Kreacije i asistencije će doći… Sada je ovo moj stil igre.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *