Aleksej Nikolić: Srbija voli košarku! „Grobari“ su uvek uz nas, gde god da igramo.

Plejmejker Partizana sumira utiske posle mini turneje kroz Novi Pazar, Zlatibor i Užice

Posle prvog kruga Superlige, Partizan je na maksimalnom učinku – pet od pet. Neke utakmice su bile rutinske, ubedljive, neke malo manje. Kao recimo ova poslednja protiv Slobode u Užicu.

Na kraju to jeste bilo velikih 22 razlike za crno-bele, ali uz dosta uspona i padova. O čemu je posle utakmice pričao i Andrea Trinkijeri.

Istina – trener crno-belih je odlučio da pred krcate tribine „Velikog parka“ ne pošalje dvojicu najiskunijih – Novica Veličković i Aleks Renfro su dobili zaslužen odmor. U timu nije bilo ni povređenog Marusa Pejdža, Partizan je od prvog kola bez Džoka Lendejla. Bezmalo, cela prva petorka.

Ali, uz svo poštovanje beskrajno simpatične ekipe iz Užica, Partizan nije smeo da dozvoli takav pad, zahvaljujući kome je Sloboda za manje od pet minuta, posle jedanaest razlike crno-bele sa velikog odmora (27:38), prišla na samo pola koša zaostatka – 44:45, koliko je bilo posle poena Save Trajkovića.

Taj nalet domaćina trojkom je odbio Aleksej Nikolić, posle čega je Partizanov brod krenuo ka mirnim vodama. Ipak, više od trojke, značajnije je bilo to što su se crno-beli konačno spustili čvrsto u stav. Prolazili su minuti između poena Slobode, i to uglavnom sa penala. Prošlo je osam minuta do njihovih sledećih poena iz igre.

Posle svega, Aleksej Nikolić je priznao:

– Nije bilo baš blistavo!

Odlični plejmejker nastavio je analizu:

– Dobro smo počeli, onako kako bi i trebalo da igramo. Uostalom, kako smo se i dogovorili.

Ali…

– U nekim situacijama smo dozvoljavali Slobodi da se razigra u napadu. Možda je zbog toga utakmica izgledala malo teža za nas.

Nikolić je odao priznanje i rivalu.

– Sloboda je igrala baš jako, bili su spremni za nas. Zaslužuju poštovanje za način kako su odigrali ovu utakmicu.

Posle lepih reči na račun rivala, Nikolić se vratio priči o svom timu i tome kako su crno-beli uspeli konačno da prelome meč.

– Sa nekoliko dobrih odbrana i kontranapada, uspeli smo da iskontrolišemo utakmicu. Mislim da smo na kraju zasluženo pobedili.

Nikolić se osvrnuo i na ovu „mini turneju“ po Zapadnoj Srbiji, gostovanja u Novom Pazaru i Užicu, gde su ih dočekale pune dvorane.

– Fino je bilo! Vidi se da ljudi u Srbiji vole košarku. Svako ovde zna da igra košarku. Bilo je lepo igrati, moram da priznam, i u Novom Pazaru i u Užicu. Oba protivnika su se dobro pripremila za nas, malo su bile teže utakmice. Na kraju su uspeli da iskontrolišemo oba meča i zasluženo smo pobedili.

Generalni je utisak je…

– Završili smo prvi krug sa 5-0, sada se okreće sve. Samo treba da nastavimo sa dobrim treningom i u ovom ritmu.

I sa istim – ozbiljnim – pristupom.

– Istina je da smo imali dosta oscilacija u igri, pa i sada u Užicu. Ali, ipak mislim da nam je pristup dobar, uspeli smo da iskontrolišemo sve utakmice – zaključio je Nikolić. 

„GDE GOD TI DA IGRAŠ“

Na krcatim tribinama „Pendika“ i „Velikog parka“ bilo je dosta i navijača Partizana. Crno-beli momci osetili veliku podršku svojih pristalica, kaže Nikolić.

– Rekli su mi da će biti i naših navijača, ali zaista nisam mislio da će u ovolikom broju doći. Lepo je kada imaš podršku bilo gde da ideš.

Ipak…

– Jeste bilo iznenađujuće, ali opet i ne. Jer „grobari“ su uvek uz nas. Gde god da igramo. 

Izvor Sportski žurnal