Aleksej Nikolić: Istorija i sve ostalo što se tiče ovog kluba čine Partizan posebnim

Slovenački košarkaš Aleksej Nikolić (23) govorio je za zvanični sajt Evrokupa o svojoj ljubavi prema košarci, Partizanu i još nekim stvarima.

Momak rođen u Postojni priključio se crno-belima minulog leta, a iako ima 23 godine spada u grupu “starijih” igrača.

Mlada smo ekipa i mogu da kažem da spadam u grupu ‘starijih igrača’ iako se ne osećam tako. Zapravo, ponekad zaboravim godine ostalih saigrača“, počeo je priču Aleksej Nikolić.

Recept za uspeh je odavno ispisan i samo treba biti dosledan.

Potpuni fokus, predanost napornom radu zarad napretka iz dana u dan. To je nešto što se ne menja kod mene, bez obzira gde sam“, dodaje Nikolić.

Prošlog leta Aleksej Nikolić je bio deo reprezentacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Turskoj, a braneći boje Brose Bamberga stekao je iskustvo igranja u Evroligi.

Naučio sam da tempo igre ne dozvoljava odmor nijedne sekunde. Neophodno je da u svakom trenutku sve držite pod kontrolom“, objašnjava plejmejker crno-belih.

Odluku o promeni sredine doneo je zbog toga što u Brose Bambergu nije mogao da računa na veliku minutažu.

Stekao sam određeno iskustvo, ali i dalje imam još mnogo da učim. Želeo sam da odem negde gde ću moći da igram i tu šansu sam video u Partizanu“, ističe Nikolić.

Ljubav prema crno-belima datira iz detinjstva. Aleksej Nikolić je svojevremeno ispratio Partizan na fajnal-for u Parizu bodreći tim Duška Vujoševića u Areni.

Čast je igrati ovde, bila mi je želja da jednog dana zaigram za Partizan. Istorija i sve ostalo što se tiče ovog kluba čine ga posebnim“, kaže Nikolić.

Još jedna ljubav Alekseja Nikolića vezana je za magiju.

Veliki sam ljubitelj knjiga i filmova o Hariju Poteru“, priznaje plej crno-belih.

Ukoliko tokom tekuće sezone malo magije bude preneo na parket, crno-beli ne bi trebalo da imaju problema da ostvare zacrtane ciljeve.

Cilj je jasan: plasman u TOP 16 Evrokupa i plej-of ABA lige. Neće biti lako ali se ne plašimo nikoga“, zaključak je Alekseja Nikolića.

Izvor:Sportske net