Aleksandar Mitrović – 24 godine, 25 golova za Srbiju!

Aleksandar Mitrović ima svega 24 godine, a već izgleda kao da čitavu večnost nosi “devetku“ nacionalne selekcije Srbije.

Bivši igrač Partizana a sada napadač Fulama je u utakmici protiv Litvanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, postigao dva gola i stigao do broja od 25 pogodaka u dresu Srbije.

Izdanak fudbalske škole Partizana je 2013. godine debitovao za seniorski tim Srbije, u porazu protiv Belgije, da bi prvi gol postigao na svojoj trećoj utakmici, protiv Hrvatske u Beogradu.

Tačno dve godine su bile potrebne Mitroviću da bi se ponovo upisao u strelce, protiv Francuske u Bordu u prijateljskoj utakmici.

Još dva gola je postigao u nezvaničnim mečevima, da bi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo upisao čak šest pogodaka.

U pripremnim mečevima za Mundijal je njegovo ime još šest puta viđeno na listi strelaca, jedan gol je postigao i u Rusiji, da bi u Ligi nacija opet u šest navrata tresao mreže protivničkih golmana.

Za utakmicu sa Ukrajinom u Lavovu nije bio potpuno spreman, pa je odigrao samo finiš meča, da bi protiv Litvanije u Beogradu startovao i zabeležio dva gola.

Mitrović se trenutno nalazi na desetoj poziciji večne liste strelaca svih reprezentacija, a ispred njega su Predrag MIjatović i Bora Kostić sa po 26 golova, Todor Veselinović sa 28, Dušan Bajević sa 29, Rajko Mitić sa 32, Blagoje Marjanović, Milan Galić i Savo Milošević dele drugu poziciju sa po 37, dok je najbolji strelac ikada Stjepan Bobek, sa 38 golova.

Izvor B92. net