7Days Evrokup: Crno-beli sutra igraju u Trentu

Meč 2. kola Top 16 7Days Evrokupa, na programu je 15. januara od 19 časova uz direktan prenos na TV Sport Klub 2. 

Nakon ubedljive pobede u 1. kolu Top 16 faze 7Days Evrokupa, crno-bele očekuje novi duel protiv italijanskog tima. Ovog puta, Partizan NIS će na gostujućem terenu igrati protiv Trenta, a meč je na programu u sredu, 15. januara od 19 časova. 

Ekspedicija Partizana NIS, otputovala je u Italiju u ponedeljak. 

U večernjim časovima, crno-beli su stigli u Trento, gde su održali i prvi trening. 

Pred sutrašnji meč, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je rekao: 

“Igramo protiv Trenta koji je u baš dobroj formi. Očekuje nas kompletno drugačija utakmica nego one protiv Cedevita Olimpije i Virtusa gde smo bili spremni za neke stvari, a sada moramo biti spremni za nešto treće. Adaptacija je ključna za ovu utakmicu. Moramo se adaptirati na jednog igrača koji je u stanju da ubaci 30 poena, a da ne šutira nijednu trojku. To će pomeriti ravnotežu naše odbrane. Moramo biti oprezni da se ne fokusiramo samo na jednu stvar, a da gubimo druge, jer oni imaju dobre napadačke igrače. To je ključno”, poručio je Trinkijeri. 

Prethodne sezone, Partizan NIS i Trento su odmerili snage u dva meča prve faze 7Days Evrokupa, a pred novi duel, kapiten crno-belih, Novica Veličković poručuje: 

“Ako uspeo da pobedimo u Trentu, započećemo Top 16 fazu sa 2-0. Mislim da će se trijumf protiv Virtusa vrednovati još više ako to uspemo. Prve dve ekipe protiv kojih igramo u Evrokupu imaju izrazite igrače na koje treba da se obrati posebnu pažnja. Đentile ima poene u rukama, veliki je bek. Imamo i mi momke koji mogu da pariraju. Jedan igrač ne čini jednu ekipu, ali je svakako za respekt. Trento će na svom terenu gledati da pruži najbiolju partiju i da dobije utakmicu. Spremićemo se da ih onemogućimo u njihovim zamislima”, istako je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)