Telegraf sport : Partizan poslao ugovor Leonardu!

Bilo bi sjajno da vezista “prelomi” što pre, ali i ako se ne desi, nije strašno, jer takvog igrača vredi čekati do poslednjeg dana prelaznog roka

154 derbi, FK Crvena zvezda - FK Partizan, Leonardo da Silva Souza
Foto: Marko Todorović

Postoji okvirni plan u Partizanu da se dobar deo pojačanja u prelaznom roku obezbedi do početka drugog dela priprema u Sloveniji, na koji ekipa putuje 21. juna. Dobar deo je ispunjen angažovanjem napadača Nemanje Nikolića i Rikarda Gomeša, a radi se i na transferima krilnog veziste Gorana Zakarića, desnog beka Martina Mileca, te štopera, koji je (za sada) nepoznat javnosti. Samo u slučaju jednog fudbalera se ne žuri u Humskoj, jer je uvek dobrodošao i svrstan je u posebnu kategoriju, kao neko koga, ako je potrebno, vredi i duže čekati. Naravno, to je – Leonardo da Silva Souza.

Nije to ništa novo, ništa nepoznato, jer je i sam generalni direktor Miloš Vazura nekoliko puta isticao da je u skoro svakodnevnom kontaktu sa Brazilcem i da on Partizan ne doživljava samo kao klub, već kao svoju drugu kuću.

Detalj sa derbija; Foto: Marko Todorović

Međutim, u Partizanu ne kriju da bi Leonarda rado videli u svojim redovima i novina je to što su mu nedavno konkretnim koracima dali doznanja da ga žele u crno-belom dresu, uputivši mu i zvaničnu ponudu za obnavljanje saradnje, saznaje Telegraf.rs.

Narodski rečeno “ugovor na papiru”, čiji je nacrt Brazilac već dobio i upoznat je sa time šta mu Partizan nudi da ukoliko odluči da se vrati u Beograd. Saznajemo da ni veštom dribleru nije svejedno, jer su ga u Humskoj, i pored svih hirova koje ispoljavao (a bilo ih je), držali “kao malo vode na dlanu”. Otuda je njegovo prijateljstvo sa Milošem Vazurom i sportskim direktorom Ivicom Ilievim opstalo do dan danas.

Dakle, Brazilac na stolu ima konkretnu ponudu iz Humske i samo od njega zavisi da li će pre ili kasnije prekinuti odmor i krenuti sa porodicom ka Beogradu ili, pak, nekoj drugoj destinaciji.

Foto: sr.partizan.rs/Miroslav Todorović

IMAO PONUDE IZ KINE I TURSKE

A, ni to nije isključena solucija, jer fudbaler takvog kalibra na stolu uvek ima nekoliko opcija. U trenutku kada je prevremeno raskinuo ugovor sa Al Ahlijem iz Džede, u Saudijskoj Arabiji, Leonardo je imao dve konkretne ponude. Jednu iz Kine i drugu iz Turske, a njegovo potaživanje je bilo – 2.000.000 evra godišnje.

U Humskoj, svestan je i sam fudbaler, ni blizu ne može da dobije taj novac, ali može dobije ono što njemu najviše prija – status “posebnog” u svakom smislu te reči, poštovanje i pažnju, verovatno i drugačiji ugovor od svih ostalih prvotimaca.

Tekst preuzet sa portala : Telegraf sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *