Do kraja bez prava na grešku

Danas sport piše…

Crno-beli će večeras ugostiti Dinamik, sa kojim su izgradili prijateljske odnose i bez obzira na ciljeve Dorćolaca, izabranici Nenada Čanka trebalo bi da se iskupe za prethodni poraz.

Partizan je slavio na Dorćolu u prvom delu sezone (82:93), mada je i na tom meču, kao i većini u Superligi, prikazao igru prepunu oscilacija.

– Želimo da se vratimo na pobednički kolosek i da u sutrašnjem meču pokažemo dobru igru. Dinamik je ekipa koja dobro igra, dobro šutira i verujem da će biti veoma motivisana protiv nas. Ipak, svesni smo uloge favorita, ali i načina na koji moramo da pristupimo utakmici kako bismo tu ulogu opravdali – poručio je Nenad Čanak.

Dinamik za tri poena šutira 35 odsto, i napadački je među pet najboljih ekipa u Superligi. Dorćolcima je odbrana najslabiji segmenat u igri; dok su brojne kadrovske promene predstavljale konstantu tokom sezone. Dinamik je izrotirao čak 18 igrača, od kojih čak šestoricu na mestu centra. Sve su to detalji koje bi Partizan trebalo da iskoristi u težnji da uspostavi niz pobeda do kraja regularnog dela.

– Nakon prvog poraza, želimo da do kraja ovog ligaškog dela prvenstva zabeležimo sve pobede i spremno dočekamo plej-of, a možda i neki kiks naših rivala. Verujem da smo iz utakmice u Železniku dosta toga naučili i da ćemo protiv Dinamika pokazati određenu reakciju. Dinamik će biti rasterećen i ako uđe u dobar šuterski ritam, može da nam napravi probleme. Na nama je da im to ne dozvolimo – zaključak je trenera Partizana.